...

De Romeo’s nieuwe single ‘Belle Ciao’.

Populaire tv-serie ‘La casa de papel’ inspireerde De Romeo’s voor hun nieuwe single ‘Belle Ciao’. 

De Romeo’s nieuwe single ‘Belle Ciao’. - Hoes De Romeos Bella Ciao

Na de dansbare versie ‘Viva De Romeo’s’ en ‘Het is een nacht’, past ook de nieuwe single ‘Bella Ciao’ perfect in de nieuwe, moderne muzieklijn van De Romeo’s: actuele Dance. “’Het begint traditioneel, maar met heel wat schwung, zodat je meteen in de juiste ambiance zit en dan wordt er keihard geswitcht, waardoor wie goesting heeft kan meespringen. Tijdens de optredens werkt het als een tierelier en doet iedereen mee. Het voorbije weekend waren we te gast in het Antwerpse Sportpaleis op de Moose Bar XXL en het was ongelofelijk, bijna aandoenlijk om zien hoe 20.000 feestvierders positief reageerden. Een echt feest!”, zegt Chris Van Tongelen.

“De inspiratie voor ‘Bella Ciao’ vonden we in de populaire tv-serie ‘La casa de papel’, waar het originele Italiaanse strijdlied, dat vroeger werd gezongen door studenten en arbeiders, wordt gebruikt als themasingle”, zegt Gunther Levi. “’Als je de titel letterlijk vertaalt, zingen wij ‘dag schoonheid’ en daar gaat de Nederlandstalige tekst ook over. We klinken op het leven, zingen over de mooie en vooral goede dingen die ons overkomen. Over onze dromen, wensen en verlangens. Ik denk dat we na ‘Viva De Romeo’s’ en ‘Dans de sirtaki’ met dit nummer wel eens onze 3de  dansbare feesthit te pakken zouden kunnen hebben. Plezier staat centraal bij De Romeo’s, omdat we dat zelf graag maken en delen met de mensen”, zegt Davy Gilles.

Met ‘Bella Ciao’ bewijzen De Romeo’s dat ze muzikaal mee zijn met de tijd, waardoor hun publiek blijft verjongen. “Meer dan ooit wordt onze muziek geliket en gedeeld door de jeugd. Ze luisteren en spelen hem niet alleen af, ze komen ook massaal naar de optredens en wij worden heel vaak gevraagd op studentenfuiven, maar ook in de Moose Bars en de Moose Bar XXL doen we het goed en worden we door het publiek haast op handen gedragen. Wij vinden dat geweldig, omdat we ondertussen al mogen optreden voor een nieuwe generatie Romeo’s-fans, die samen met de eerst generatie verbroederen voor ons podium. Dat geeft dat wij nog minstens 20 jaar kunnen doorgaan”, zegt Gunther Levi lachend.

De nieuwe single ‘Bella Ciao’ van De Romeo’s verscheen op het Vlaamse Sterren-label van CNR en is op alle platformen digitaal beschikbaar.