...

Deze festivals in België wil je niet missen!  

Deze festivals in België wil je niet missenDeze festivals in België wil je niet missen!

Ook dit jaar zijn er weer een groot aantal festivals in België. Het zijn evenementen die de ware liefhebber niet wil missen. De grootste festivals zijn vaak al maanden van te voren uitverkocht. Wanneer je geluk hebt krijg je er nog een kaartje en een plek op de camping die bij het festival hoort. Hieronder delen we onze tips om de beste festivals niet te missen in België.

Het festivalseizoen start in mei

We hebben hieronder de festivals opgesomd die je niet mag missen. De datum voor 2020 staat erbij. Wees slim en kies een festival waar je graag naartoe gaat. We geven het overzicht van begin 2020 tot aan eind 2020. Groezrock is een zeer mooi festival wat in mei gehouden wordt. Een combiticket kost 99 euro en je kunt de camping al boeken voor slechts 20 euro. In mei heb je ook het Gladiolen Festival. Het is wat goedkoper met een combiticket voor alle dagen van 42 euro.

De festivals in Juni, Juli en Augustus

In de zomermaanden is er in juni Graspop. Het is een geweldig evenement waar veel mensen naartoe gaan. Ze zorgen ervoor dat ze rondom de dagen zelfs vakantie hebben. Zo kunnen ze zichzelf goed voorbereiden en achteraf weer goed bijkomen. De combiticket kost 249 euro. De camping is hierbij echter wel gratis. Dan is nog het Sunrise Festival eind juni. Een combi ticket kost hier 89 euro. In Juli is er nog het Les Ardentes festival. Het Cactusfestival is sterk groeiende ieder jaar. De combitickets kosten hier 160 euro. Tomorrowland mogen we niet vergeten te noemen. Er zijn zelfs twee weekenden ingelast. Pukkelpop is als afsluiter in Augustus ook een mooi festival om te bezoeken.

Hoe komen de ticketprijzen tot stand?

Wat de een duur vindt, vindt de ander goedkoop. Het is maar net hoe je het bekijkt. De prijzen van de festival kaarten komen echter niet uit de lucht vallen. Zo heeft een festival veel kosten. Ze moeten goede artiesten aantrekken en betalen en daarnaast ook de plek huren. Vervolgens zijn er alle kosten van de installaties en ook de tenten. Het verhuren van tenten is een unieke tak van sport. Zeker bij festivals. Er moet immers ook goed gedacht worden aan de veiligheid van alle bezoekers. Het is daarom belangrijk om hier goed in te investeren. Vervolgens zijn er nog de sanitaire voorzieningen en ook de beveiliging van het evenement. We hebben het nu nog niet eens over de marketing gehad om mensen aan te trekken om te komen.

Het weer…. een risico?

Voor een evenement wat al voldoende bekendheid heeft zal het risico dat het kan regenen klein zijn. Wanneer het echter flink gaat stormen en waaien wordt het anders. De sterke en bekende festivals welke we hier hebben opgesomd zullen allemaal voldoende daadkracht tonen om het de mensen naar de zin te maken. Het is ideaal en belangrijk om volop te genieten van het festival, ongeacht of er wel of geen zonnetje is.