...

Martino Kluitmans opent op 26 juni ‘De Nacht met André Hazes’

Martino Kluitmans opent op 26 juni ‘De Nacht met André Hazes’ - Affiche Andre Hazes Turnhout

Met ruim verschil en met de goedkeurende ogen van het publiek, de juryleden Andy Sampermans (zanger) en Nik Tuytelaers (vzw Toerisme), én voorzitster Simonne Everard (vzw Toerisme), won de Eindhovense zanger Martino Kluitmans zondagmiddag de preselecties van ‘De Nacht met André Hazes’. Naast het geschenkpakket met vip-tickets kijkt Martino vooral uit naar vrijdag 26 juni, want dan opent hij op het Turnhoutse Warandeplein de eerste editie van het nieuwe festival. “Vader en zoon André Hazes zijn voor mij inspirerende voorbeelden.

Regelmatig sluipen er van beiden liedjes in mijn repertoire. Via de sociale media werd mij gesignaleerd dat het nieuwe stadsfestival zocht naar een leuke openingsact. Ik nam aan deze wedstrijd deel omdat het een erg mooie prijs en een unieke kans is die je krijgt: optreden voor André Hazes is voor mij één van de mooiste dingen die er bestaan. Naast de felicitaties voor alle deelnemers, wil ik mijn fans nog even persoonlijk bedanken voor hun steun en aanwezigheid tijdens de preselectie en op de finale. Op 26 juni zijn ze terug van de partij om er een gezellige Turnhoutse groepsuitstap van te maken.

Voor juryvoorzitster Simonne Evrard en haar collega-juryleden was de winnaar niet echt een verrassing. “Op basis van de zang, zijn verschijning op het podium en het grote entertainmentgehalte, stak Martino er met kop en schouders bovenuit. Diana werd 2de en Martine vervolledigde als 3de het podium. Met dank aan het publiek en de deelnemers om er de voorbije 4 weken gezellige zondagmiddagen van te maken. We gaan ze missen, maar Willy (Van Geirt) zei me dat je tot half maart nog terechtkan in de pop-up ticketbar om voordeliger tickets te kopen voor ‘De Nacht met André Hazes’.

Martino Kluitmans opent op 26 juni ‘De Nacht met André Hazes’ - Martino Kluitmans en Willy Van Geirt
(Foto: Paul Van Pelt)

Ook medeorganisator Willy Van Geirt was zondagavond een tevreden man: “Alle vip-tickets zijn verkocht en de komende weken steken we niet alleen op de (sociale) media, maar ook in het straatbeeld een tandje bij. We moeten eerlijk zijn: Martino Kluitmans was op basis van wat hij liet zien en horen tijdens de preselecties, de favoriet en net als Mathieu Van der Poel – de veldrijder werd dit weekend als gedoodverfde favoriet opnieuw wereldkampioen – bewees hij dat hij goed kan omgaan met de druk, waardoor hij als overtuigde eindwinnaar uit de bus kwam. Ik ben blij dat de jury en het publiek elkaar vonden in een gemeenschappelijke uitslag.”

‘De Nacht met André Hazes’ vindt op vrijdag 26 juni plaats op het Turnhoutse Warandeplein, met optredens van André Hazes en zijn liveband, Party Criminals, Martino Kluitmans en DJ-presentator Kurt Frederickx. Tickets bestel je op www.denacht.be

Het event is een organisatie van vzw De Nacht en Willy Van Geirt.