...

Met Vanilla Ice (Ice Ice Baby) en D-Devils is I love the 90’s compleet

Met rapper Vanilla Ice (Ice Ice Baby) en D-Devils is de affiche van I love the 90’s compleet!

Met Vanilla Ice (Ice Ice Baby) en D-Devils is I love the 90’s compleet - Logo I Love The 90s 2020

Op zaterdag 21 maart begint niet alleen de lente, in de Hasseltse Ethias Arena kan je ook terecht voor een nieuwe ‘I love the 90’s – The party’. De 13de Red edition belooft een duivels rood feestje te worden, want de organisatoren strikten naast de éénmalig herenigde en afscheidnemende headliner Fiocco (‘Afflitto’, ‘The Spirit’), Bonzai All Stars (‘Thunderball’), Furax, Culture Beat (‘Mr. Vain’), 2 Brothers on the 4th Floor (‘Dreams’), Twenty 4 Seven (‘Slave To The Music’), Alice DJ (‘Better Off Alone’) en DJ Ward, ook D-Devils én de Amerikaanse rapper Vanilla Ice (‘Ice Ice Baby’). Tickets bestel je op www.ilovethe90s.be, en groepen genieten van speciale tarieven.

De mixen van DJ Ward, afgewisseld met optredens van onvervalste 90’s muziekiconen op een adembenemend podium en een unieke lichtshow, omarmd door duizenden muziekliefhebbers die dansen op de heerlijke beats, zijn opnieuw de sleutelingrediënten voor ‘I love the 90’s – The party’, die op zaterdag 21 maart plaatsvindt in de Hasseltse Ethias Arena. “Ons trouwe, groeiende en verjongende publiek, krijgt met de komst van de Amerikaanse rapper Vanilla Ice weer een smaakmaker om U tegen te zeggen. De Eminem en Lil’Kleine van de jaren negentig scoorde 30 jaar geleden met ‘Ice Ice Baby’ een wereldhit, waarin hij handig gebruikmaakte de Queen & David Bowie-sample van ‘Under Pressure’.

Met Vanilla Ice (Ice Ice Baby) en D-Devils is I love the 90’s compleet - Vanilla Ice 1
(Foto: House Of Entertainment)

Tijdens zijn gloriejaren poseerde hij halfnaakt in het ‘Sex’ boek van Madonna, hij speelde mee in films met Adam Sandler en Andy Samberg, was te zien in het 2de seizoen van de Amerikaanse serie’s  ‘The Surreal Life’ en heeft zijn eigen programma ‘The Vanilla Ice Project’, waarin hij koppels helpt verbouwen. “Vanilla Ice was en blijft één van dé Amerikaanse muziekfenomenen die in de jaren negentig de Europese muzieklijsten wist te domineren. We weten dat hij nog steeds goed is op het podium en als geen ander weet hoe je de mensenmassa moet entertainen. Zijn optreden wordt, samen met de herenigde en afscheidnemende Belgische nineties-iconen van Fiocco, één van de hoogtepunten van de avond”, klinkt het bij de I love the 90’s-organisatie.

D-Devils

Met Vanilla Ice (Ice Ice Baby) en D-Devils is I love the 90’s compleet - Vanilla Ice 2
(Foto: House Of Entertainment)

Dansen met de duivel op I love the 90’s
“Veel mensen weten niet eens dat we Belgen zijn”

Naast Vanilla Ice maakte de organisatie van I love the 90’s ook de laatste toevoeging aan de line-up bekend: de Belgische dancesensatie D-Devils. De groep werd opgericht in 1998 en scoorde hits met ‘The 6th Gate’ (Dance With The Devil)’ en ‘Judgement Day’. “Maar eigenlijk weten maar heel weinig mensen dat we Belgen zijn”, lacht oprichter en producer Pieter-Jan Verachtert.Onze grootste successen hebben we altijd in het buitenland gekend. Voornamelijk in Griekenland, Denemarken en Mexico. En ook op dit moment gaat het opnieuw hard in die landen. Zo wordt onze muziek momenteel gebruikt in een bioscoopfilm in Mexico en is er een hype in Griekenland, waarbij mensen helemaal los gaan op The 6th Gate, een beetje vergelijkbaar met het dansje op de Harlem Shake enkele jaren geleden. Enkele YouTube-influencers zijn daarmee begonnen en nu lijkt er maar geen einde aan te komen.” (zie video onderaan)

Of Verachtert had verwacht dat het succes zo lang zou aanhouden? “Nee, absoluut niet. Maar al die nieuwe aandacht zorgt er wel voor dat we opnieuw zin gekregen hebben om met nieuw materiaal te komen. Zo leggen we op dit moment de laatste hand aan onze nieuwe plaat: ‘Voodoo Doll’. Het is een samenwerking geworden met mede-Limburger Bart Wierzbicki, die tevens zijn eigen videobedrijf runt. “Zo kunnen we meteen ook met een filmische videoclip komen. Want bij D-Devils heeft het altijd om verhalen gedraaid, duistere verhalen. Die kunnen we nu zowel met onze muziek als met onze videoclips vertellen. En het leuke is: omdat we al wat ouder zijn, zit er ook geen druk meer op. We kunnen volledig voor ons eigen ding gaan en ons amuseren. Want is dat tenslotte niet waar het om draait?

Voodoo Doll’, de nieuwe single van D-Devils verschijnt in februari op alle muziekplatformen.

De 13de Red Edition van ‘I love the 90’s – The Party’ vindt plaats op zaterdag 21 maart in de Hasseltse Ethias Arena, met Vanilla Ice, Fiocco, Culture Beat, 2 Brothers on the 4thFloor, Bonzai All Stars, Alice DJ, Twenty 4 Seven, Furax, DJ Ward en D-Devils. 

Tickets bestel je op www.ilovethe90s.be

Voor groepen zijn er interessante groepsvoorwaarden.

I love the 90’s – The party is een organisatie van House of Entertainment.

Met Vanilla Ice (Ice Ice Baby) en D-Devils is I love the 90’s compleet - Affiche I Love the 90s met Vanilla Ice

Met Vanilla Ice (Ice Ice Baby) en D-Devils is I love the 90’s compleet - Logo House Of Entertainment