...

Snelle besteedt aandacht aan de gevaren van smartphones in het verkeer

Confronterende ‘Hoe zal ik het zeggen?’-video bereikt meer dan 3 miljoen YouTube-views in één week tijd! 

Snelle besteedt in ‘Smoorverliefd’ aandacht aan de gevaren van smartphones in het verkeer…en zijn boodschap komt keihard aan!

Begin januari lanceerde Vias institute met 2-voudig wereldkampioene turnen Nina Derwael een nieuwe campagne om bestuurders bewust te maken van de gevaren van smartphones. Recent onderzoek toont aan dat meer dan 1 op 6 jonge automobilisten in ons land berichten of foto’s plaatst op hun sociale media tijdens het rijden. 1 op de 5 jongeren geeft toe dat ze berichten lezen tijdens het rijden en 13% neemt al rijdend selfies achter het stuur. Dit gedrag is levensgevaarlijk voor wie met de wagen rijdt, maar ook fietsers die door hun smartphones worden afgeleid lopen gigantisch meer risico’s: 1 op de 3 jonge fietsers (29%) zegt dat ze berichten gelezen of verstuurd hebben op de fiets.

Die groep spreekt Snelle op een ‘Hoe zal ik het zeggen?’-manier aan in het nummer en de video van zijn nieuwe single ‘Smoorverliefd’. “Ik vertel het verhaal van 2 verliefde tieners die door een ongeluk niet meer samen zijn. Ik heb me voor dit nummer laten inspireren door jongeren die in het verkeer afgeleid werden door hun smartphone en daardoor slachtoffer werden van een ernstig ongeluk. Als zelf 24-jarige en dus kind van de smartphone-tijd, hebben hun aangrijpende verhalen mij aan het denken gezet en samen met mijn platenlabel ROQ ’n Rolla Music hebben we gezocht naar een partij die samen met ons zijn nek wou uitsteken om de kwetsbare groep jongeren, maar bij uitbreiding iedereen die zich aangesproken voelt, te wijzen op de gevaren. Bij ‘Smoorverliefd’ hoort een impactvolle videoclip, een mini-docu en in Nederland rollen we ook nog een app uit”, zegt Snelle.

Snelle besteedt aandacht aan de gevaren van smartphones in het verkeer - Hoes Snelle Smoorverliefd scaled

Met een straatlengte voorsprong is Snelle misschien wel dé populairste en hotste artiest van de Lage Landen van het moment. Na zijn veelvoudig gouden en platina single ‘Reünie’ en het ‘Lippenstift’-duet met Marco Borsato, staat hij met ‘Smoorverliefd’ opnieuw op 1 in de Nederlandse hitlijsten en ook bij ons wordt dit zijn 3de hitnotering op rij in de Ultratop 50. In ‘Reünie’ neemt hij pesters op de korrel en in ‘Smoorverliefd’ wijst hij op de gevaren van smartphones in het verkeer. Snelle: “Als ik fietste en mijn gsm bovenhaalde, was ik er mij niet altijd bewust van hoeveel afleiding het veroorzaakt en hoeveel gevaar je daardoor loopt in het verkeer.

Op uitnodiging van Interpolis (de Nederlandse verzekeraar) ging ik in gesprek met zes jongeren en toen ik hun verhalen hoorde, snapte ik pas wat een levensgevaarlijk probleem dit is. Doordat ik hoorde hoeveel ongelukken er gebeuren en wat de impact hiervan is, werd ik geïnspireerd om er een liedje over te schrijven en daar hoorde voor mij dan ook wel een best heftige videoclip bij. Uit reacties op de sociale media begrijp ik dat de boodschap best hard binnenkomt en dat was inderdaad de bedoeling.

De clip van ‘Smoorverliefd‘ kan je HIER bekijken en beluister je HIER op alle streamingplatformen.

Snelle besteedt aandacht aan de gevaren van smartphones in het verkeer - Logo House Of Entertainment