...

Oversluiten lening: besparen kan iedereen

Oversluiten leningOversluiten lening: besparen kan iedereen

Met het oversluiten van de bestaande lening kun je veel besparen. Helaas weet niet iedereen hier vanaf, waardoor we op de eindstreep nog veel te veel betalen. Heb je een persoonlijke lening of doorlopend krediet lopen? Bespaar tot duizenden euro’s met het oversluiten van de huidige lening.

Lening bij de bank, tussenpersoon of online

Tot jaren terug was het heel normaal om een lening bij een bank of tussenpersoon af te sluiten. Zelfs met de komst van online leningen zijn er nog steeds consumenten die liever naar de bank of hun tussenpersoon gaan. Zonde, want online aanbieders hanteren vaak een lagere rente.

Het online oversluiten van de bestaande lening is vooral interessant voor degenen die hun lening bij een bank of tussenpersoon hebben afgesloten. De rente kan een stuk lager, wat een flinke besparing oplevert.

Lening oversluiten en bijlenen

Ook interessant: de huidige lening oversluiten en gelijk geld bijlenen. Handig wanneer je een verbouwing of nieuwe inrichting wil financieren. Door deze twee zaken samen te voegen bespaar je tot enkele tientjes per maand. Dit komt omdat de huidige rente een stuk lager ligt dan 5 of 10 jaar geleden.

De bestaande lening is vaak grotendeels afbetaald, wat voor meer financiële ruimte zorgt. Hierdoor doen aanbieders niet moeilijk over het oversluiten van de bestaande lening en tegelijkertijd bijlenen.

Rentes goed met elkaar vergelijken

Een aantal banken en aanbieders hanteren een hogere rente, vaak nog hoger dan 6% (persoonlijke lening). Daarnaast zijn er aanbieders die de rente laten afhangen van het risico dat ze lopen. Is er een kans dat de consument zijn lening niet betaalt? Dan krijgt deze met een veel hogere rente te maken. Dit is niet altijd eerlijk.

Over het algemeen zijn het voornamelijk tussenpersonen en als tweede grote banken die met de hoogste rentes rekenen. Online aanbieders zoals Becam zijn een stuk goedkoper. Bij Becam heeft de consument de mogelijkheid om verschillende (online) kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dit kan allemaal met behulp van één enkele offerte.

Vanaf 2019 staat de rente historisch laag. Juist daarom is het oversluiten van de lening zo interessant. Consumenten kunnen hiermee honderden tot duizenden euro’s besparen. Je zou wel gek zijn om dat te laten liggen.

Zo werkt een lening oversluiten

Ruim de helft van de mensen die een lening afbetaalt denkt erover om deze over te sluiten. Jammer genoeg zijn er maar weinigen die dit daadwerkelijk doen. Het advies luidt om op zijn minst naar de mogelijkheden te kijken. Vaak blijkt dat er toch wat te besparen valt.

Het oversluiten van een lening is helemaal niet moeilijk: iedereen kan het. Het is een kwestie van kijken, vergelijken en een offerte aanvragen. Dan wordt al snel genoeg duidelijk wat het oversluiten van de lening je oplevert.