...

Dj-duo GodZijDrank zet de aanval in op de hitlijsten

Dj-duo GodZijDrank zet de aanval in op de hitlijsten met après-ski versie van de volksdansklassieker ‘Bal in de straat’!

De sirtaki, de indianendans, de macarena, de hucklebuck,… Bij geen enkele feestdj ontbreken ze in de platenbak, iedereen kent ze al generaties lang en op elke feest toveren ze de dansvloer vol met synchroon dansende mensen.

Zo zaten DJ’s Bart Smolders (49 jaar, Wiekevorst), resident in Dancehall Reflex en één van de grondleggers van Astroline, en Nick De Groof (42 jaar, Hallaar) een tijdje geleden samen op een trouwfeest toen de populaire volksdans ‘Bal in de Straat’ gedraaid werd.
Al generaties lang wordt in tal van jeugdbewegingen in binnen-en buitenland gedanst op ‘Bal in de Straat’ en ook tijdens deze trouwparty liep de dansvloer vol in een mum van tijd. Voor Bart een fijne herinnering aan zijn jeugd. Terwijl Nick, die niet in een jeugdbeweging heeft gezeten, het eerder als een openbaring zag.

Dj-duo GodZijDrank zet de aanval in op de hitlijsten - Logo GodZijDrank Bal in de straat 2.0

De twee oud-deejays besloten meteen om het nummer in een nieuw jasje te gieten. Met GodZijDrank zouden ze een meezinger maken van deze volksdans die op elke après-ski, carnaval- of ambi-party kan ingezet worden.
Ronny Lee, wereldberoemd in Heist-op-den-Berg en omstreken, leende maar wat graag zijn stem voor deze après-ski versie en de plaatselijke Moose Bar sprong samen met de lokale chiro van Hallaar (gemeente bij Heist-op-den-Berg) in de bres om de wereldrecordpoging met zoveel mogelijk deelnemers ‘Bal in de Straat’ dansen te verbreken.
Op 28 december, geen 3 weken na de eerste aankondiging, was het zover: maar liefst 312 mensen dansten en zongen op het Vredesplein in Heist-op-den-Berg mee op ‘Bal in de straat 2.0’ van dj-duo GodZijDrank.
Een verpulvering van het vorige record van 221 deelnemers én de aanzet tot meer voor ‘GodZijDrank’, want nu zet het gelegenheidsduo ook de aanval in op de hitlijsten met hun toegankelijke meezinger en après-ski versie van deze volksdansklassieker.

“Na de aandacht die de aankondiging en het slagen van de recordpoging kreeg op social – en via de traditionele media, lopen er bij ons constant aanvragen binnen van jeugdbewegingen, dansscholen, café’s,…. om onze après-ski versie van ‘Bal in de straat’ te bezorgen of met onze DJ-act en Ronny Lee live te komen brengen”, zo zegt Bart Smolders. “Het ‘leeft’ dus duidelijk bij de mensen en wij zijn natuurlijk zeer aangenaam verrast door deze interesse. We kregen ook al een aanvraag van een gerenomeerde après-ski DJ voor hardere “boenk-remixes” die binnenkort ook nog volgen.”
“Of we ermee in de hitlijsten zullen belanden weet ik niet, maar dat er in Vlaanderen terug meer ‘Bal in de straat’ zal zijn, dat is zeker!”, besluit Nick De Groof met de glimlach.

‘Bal in de straat 2.0’, de nieuwe single van GodZijDrank en Ronny Lee, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Dj-duo GodZijDrank zet de aanval in op de hitlijsten - Logo Buzzard 2