...

Winterland Hasselt maakt zich klaar voor een topweekend

Winterland Hasselt maakt zich klaar voor een topweekend - Logo Winterland Hasselt 2019

Winterland Hasselt maakt zich klaar voor een topweekend

De Santa Run, het vernieuwde ‘Huis van de Kerstman’ en de koopzondagen brengen dadelijk veel volk op de been!”

Winterland Hasselt maakt zich klaar voor een topweekend - Winterland Hasselt
(Foto: House Of Entertainment)

Vandaag start de kerstvakantie en op Winterland Hasselt zijn ze klaar om de komende 2 weken weer duizenden bezoekers te ontvangen, die via de Hasseltse binnenstad vlotjes de weg naar het Kolonel Dusartplein vinden. De 12de editie begon op 23 november met een nieuw bezoekrecord, want tijdens het openingsweekend alleen al vonden meer dan 45.000 mensen de weg naar één van de grootste en meest gezellige kersthappenings van Vlaanderen.Het vernieuwde ‘Huis van De Kerstman’ is dit jaar weer één van de trekpleisters, net als onze 1000 m2 overdekte ijspiste die heel wat liefhebbers van de koude kan charmeren.

Dit weekend krijgen we Radio Nostalgie over de vloer, die op zaterdagmiddag Sasha & Davy ontvangen. Maandagavond stellen zij in het Grand Café hun kerstalbum ‘Christmas’ voor met een gratis mini-optreden. In de stad wordt het behoorlijk druk: het is koopjesperiode, er zijn de koopzondagen en vanaf vandaag start ook de Ketnet Winterbreak in de Hasseltse Ethias Arena, naast het Plopsa Park. Die combinaties gaan ervoor zorgen dat mensen dadelijk gaan kiezen voor een dagje Hasselt”, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers.

Santa Run
Snelle beslissers kunnen zich nog inschrijven voor de 1ste editie van de Santa Run Hasselt, die op zondagavond 22 december plaatsvindt in de Hasseltse binnenstad. Het stadsbestuur, Winterland Hasselt en Atletiek Vereniging Toekomst Hasselt slaan hiervoor de handen in elkaar. “Het wordt een ludieke kerstjogging in een gezellig kader, ten voordele van een lokaal goed doel. Ze krijgen een parcours voorgeschoteld doorheen het sfeervol verlichte centrum van de binnenstad. Om 19.00 uur start de kidsrun (- 13 jaar) van 1 km en een half uur later is het de beurt aan de volwassenen, die tijdens hun Santa Run een traject afleggen van 6 km.

Winterland Hasselt maakt zich klaar voor een topweekend - Kerstsfeer 3
(Foto: House Of Entartainment)

Elke deelnemer krijgt na afloop een mooie attentie en er zijn prijzen voor de vrolijkste kerstman en -vrouw. Last-minute beslissers kunnen zich nog inschrijven en in de deelnameprijs van respectievelijk 7 (kids) en 12 euro (Santa Run) zit een kerstmust, een kerstmantel en een Winterland Hasselt consumptie. Meer info vind je op http://www.avthasselt.be/santarun.php”, zegt Maurice Schoenmaeckers, die terloops nog even doorverwijst naar de website van Winterland, waar je je kan inschrijven voor de laatste Lego bouwnamiddag die in de Spiegeltent plaatsvindt op vrijdag 3 januari. “Je betaalt 5 euro voor jouw Legoblokjes en een consumptie. De centen worden doorgestort naar de vzw Wonderblokjes, een organisatie die kinderen in moeilijke omstandigheden toch de kans geeft om met Lego te bouwen.

Meer info over Winterland Hasselt en de diverse activiteiten vind je op www.winterland.be

Winterland Hasselt maakt zich klaar voor een topweekend - Logo House Of Entertainment