...

Duurzame relatiegeschenken

Bedrukte duurzame relatiegeschenkenDuurzame relatiegeschenken

Het begrip duurzaamheid heeft de laatste tijd de nodige aandacht gekregen binnen de maatschappij. Veel bedrijven kiezen er vaker voor om duurzaam te ondernemen. Dit houdt in dat er binnen het bedrijf bewuste keuzes worden gemaakt om het bedrijf te laten groeien, waarbij rekening wordt gehouden met het milieu. Voor elke onderneming is het mogelijk om duurzaam te ondernemen, u kunt klein beginnen met het geven van duurzame relatiegeschenken. Op deze manier kunt u bijdragen voor een beter milieu. Als bedrijf zoekt u voortdurend naar verschillende mogelijkheden om meer naamsbekendheid te krijgen. Dit kan doormiddel van duurzaam ondernemen terug te laten komen in uw marketingcampagne. Door duurzame relatiegeschenken te geven kunt u op een onderscheidende manier ook meer naamsbekendheid verkrijgen. Een duurzaam relatiegeschenk is kleine of grote promotiemiddelen die het imago van uw bedrijf versterken.

Redenen om een duurzaam relatiegeschenk te geven

Een relatiegeschenk geven, heeft als belangrijkste reden om de band met uw klanten te onderhouden. Daarnaast kunt u een geschenk met een bedrukt logo geven om uw bedrijf meer naamsbekendheid te geven. Het geven van een duurzaam relatiegeschenk heeft nog meer voordelen. De belangrijkste en meest gehoorde 3 redenen worden hieronder besproken:

1.Duurzaamheid is helemaal in

Duurzaam ondernemen, ook wel bekend als maatschappelijk verantwoord ondernemen, is de laatste tijd een hot topic. Daarnaast is het ook zeker nodig voor het milieu. Bij deze manier van ondernemen houdt u rekening met de drie p’s: people (maatschappij kant), planet (het milieu) en profit (prestaties van het bedrijf). Het vinden van de juiste balans heeft een positief effect op zowel uw onderneming als op de maatschappij. Door het geven van een duurzaam relatiegeschenk draagt u met uw bedrijf een steentje bij om een verantwoorde samenleving te creëren.

2.Het is goed voor het milieu

Als u voor een duurzaam relatiegeschenk kiest, dan kiest u voor het milieu. Duurzame relatiegeschenken zijn gemaakt van milieuvriendelijk materiaal. De geschenken worden op verschillende milieuvriendelijke manieren gemaakt. U kunt hierbij denken aan handgemaakte en biologische geschenken of geschenken van gerecyclede materialen. Het verhaal achter een duurzaam relatiegeschenk is belangrijk om goed over te brengen aan de ontvanger. Op deze manier denken andere bedrijven misschien ook na om duurzamer te ondernemen.

  1. U creëert een groen imago

Het geven van een duurzaam relatiegeschenk zorgt ervoor dat u met een overtuigend en verantwoord statement komt naar uw relaties toe. Relatiegeschenken zijn immers net een visitekaartje van uw bedrijf. Het geven van duurzame geschenken zorgt er misschien voor dat andere bedrijven uw voorbeeld gaan volgen. Hoe meer bedrijven duurzamer gaan ondernemen, hoe beter het is voor het milieu. Daarnaast krijgen andere bedrijven een positief en groen beeld bij uw bedrijf en zien dat u maatschappelijk verantwoord bezig bent. Het duurzame relatiegeschenk dient dus niet alleen als blijk van waardering, maar heeft ook een positief effect op het imago van uw bedrijf.