...

De Sint te gast in Westrand

-Dilbeek 3 december 2019- De Sint op bezoek in Westrand dat betekent feest voor de mensen van de derde leeftijd. En ja hoor omstreeks 13.15u kwamen de eerste toeschouwers langzaam maar zeker de schouwburgzaal van Westrand binnen gesijpeld. Stipt om 14u kwamen Steven Demesmaeker en Diane Van Hove (schepen van senioren) de mensen begroeten en gaf Steven al een voorsmaakje van het voorziene programma in 2020, de traditionele meireis werd toegelicht door Diane. Volgend jaar wordt het de stille kempen met in de namiddag een boottocht.

De Sint te gast in Westrand - IMG 3856 2

En dan was het tijd om het doek te lichten en de aller charmantste Connie Neefs op het podium te verwelkomen. Zelf heette ze op haar beurt iedereen welkom en zong om te beginnen een heel toepasselijk lied “goede middag”. Op het podium stond een doos met een grote strik er rond. Wat bleek? Modern als de Sint tegenwoordig is was hij niet per paard of wagen gekomen naar de Westrand nee nee helemaal niet. Dit jaar deed hij beroep op de pakjesdienst Bol.com. Maar hij moest toch toegeven dat andere vervoersmiddelen veel comfortabeler waren. Daarna nog even napraten over het afgelopen Breugeljaar en de show kon van start gaan onder het motto:”De Sint, Breugels vriend”.

De Sint te gast in Westrand - IMG 3860

Het was het showballet Showcase die de aftrap mocht geven en hun danspassen tonen op het nummer Under the sea gekend uit de kleine zeemeermin van Walt Disney. Daarna was het aan de Antwerpse komiek Luc Caals om de bühne in te nemen met een verhaal over zijn kleinkinderen en hoe eerlijk kinderen zijn in een gesprek. Luc sloot af met het nummer:”Ga met me mee”. Daisy Thys nam het daarna van hem over met Rose Garden gevold door de allereerste keer meegezongen door de ganse zaal om te eindigen met Hij gelooft in mij. Daarna zorgde Luc samen met Daisy nog voor de komische noot verder in het programma.

De Sint te gast in Westrand - IMG 3873
(Ballet Showcase: Under the sea)

Dan was het tijd voor wat musical fragmenten, die werden ons gebracht door Hans peter Janssens met het nummer Funiculi Funicola solo. Om daarna verder te gaan met een aantal bekende musical nummers gesteund door het koor Hot Air. Een koor uit Overijse bestaande uit Euro-medewerkers. Dit koor staat onder de kundige leiding van Dilbekenaar en Westrand medewerker Steven Demesmaeker. Zo brachten ze samen met de solist o.a Anthem uit Chess, Bui Doi (Miss Saigon), om ten slotte te eindigen met een medley uit Les Miserables.

De Sint te gast in Westrand - IMG 3907

Na de koffie en de koeken die traditioneel aangeboden worden in de feestzaal van Westrand, was het alweer tijd voor deel twee. En even traditioneel werd dat afgetrapt door het ballet Showcase. Dat jonge geweld liet dan opnieuw  zijn geweldige danspassen zien op het nummer Puttin’ on the Ritz. Nadien was het tijd voor een reclamespot voor Whiskey met mister Mac Dorst (Luc Caals) en regisseur Daisy Thys die helemaal in het honderd liep. Luc Caals zien aantreden in een Schotse rok, en de zaal lag al helemaal in een deuk.

De Sint te gast in Westrand - IMG 3919

Connie en Hans Peter Janssens zongen samen nog het nummer Simply Melody om naadloos over te gaan naar de sopraan Ann Lauwereyns. Zij zong een aantal solonummers waaronder Over the rainbow om daarna samen met het koor Hot Air nog een paar musicalklassiekers te brengen. Afscheid nemen deed ze samen met Hans Peter Janssens en het koor Hot Air en het prachtige Can you feel the love. De laatste muzikale noten waren dit jaar weggelegd voor Gene Thomas die dit jaar mocht fungeren als speciale gast.

De Sint te gast in Westrand - IMG 7099

Tijdens de grote finale in aanwezigheid van de Sint werden alle artiesten en medewerkers nog een laatste maal vermeld en zo het ging op het podium geroepen. Daar kregen zij uit handen van het ballet nog een mooi geschenk van de Sint aangeboden. En met nog één samenzang “Zo nu gaan we weer naar huis” werd er afscheid genomen van het talrijk opgekomen publiek in de zaal. De reacties die we achteraf opvingen over het gebeuren waren bij iedereen uiterst positief.

De Sint te gast in Westrand - IMG 3942

Mensen die het feest “De Sint, Breugels vriend” nog willen gaan bekijken die kunnen vandaag en morgen nog terecht in de schouwburg van CC Westrand. De deuren gaan er open vanaf 13.30 en het spektakel vangt aan om 14u. Een kaartje kost 18 € maar er zijn tal van reducties voorzien. Datzelfde kaartje goed bijhouden want bij het verlaten van de zaal wordt dit ingewisseld voor een geschenkje van de goede Sint. En morgen (donderdag) wordt er een verbinding gemaakt (live stream) tussen Westrand en vier woonzorgcentra in Dilbeek. Zo worden de minder mobiele mensen die niet ter plaatse geraken toch meegenomen in het feestgebeuren.

Voor meer foto’s klik hier