...

CRU wil vierde markt openen op Eylenbosch-site in Dilbeek

CRU wil vierde markt openen op Eylenbosch-site in Dilbeek - Logo Cru

Dilbeek, 30 november 2019 – In de zomer van 2021 wil CRU een vierde vestiging openen langs de Ninoofsesteenweg in Dilbeek. De nieuwe belevingsmarkt zal onderdak krijgen in de voormalige Eylenbosch-brouwerij, die momenteel grondig gerenoveerd wordt. De aankondiging komt gelijk met het vijfjarig bestaan van CRU en markeert een nieuwe stap voorwaarts.

Ideale locatie in Dilbeek

De voorbije jaren werkte CRU hard aan zijn rentabiliteit. Nu is het tijd om opnieuw te investeren en een bijkomende markt te openen. Dilbeek bleek een ideale locatie. “We zijn ervan overtuigd dat we in de Vlaamse Rand ten westen van Brussel veel potentiële klanten kunnen bereiken”, zegt Jo Spiegeleer, business unit manager van CRU. “De Eylenbosch-site in Dilbeek is bovendien ideaal gelegen langs de drukke Ninoofsesteenweg en is van op kilometers afstand te zien. Een locatie met veel passage, dus.”

CRU wil vierde markt openen op Eylenbosch-site in Dilbeek - Cru Overijse 2
(Foto: Cru Overijse)

De overdekte markt van zo’n 800 m² zal plaats bieden aan de verschillende metiers van CRU: seizoensgroenten en -fruit, dagverse vis en vlees, charcuterie, kaas, brood, originele dranken, chocolade en bloemen. Ook in Dilbeek wil CRU een kind van de streek zijn en zal het samenwerken met lokale partners. In de eethoek met terras kunnen klanten ter plaatse genieten van een aantal CRU-producten.

19de-eeuws brouwerijcomplex krijgt tweede leven

De nieuwe CRU krijgt onderdak in de iconische Eylenbosch-site, een voormalige geuze- en lambiekbrouwerij die dateert van eind 19de eeuw. “Het gebouw wordt momenteel volledig gerenoveerd en in ere hersteld, met respect voor de historiek van het gebouw”, verduidelijkt Jo Spiegeleer. “Tegen de lente van 2021 moet de site volledig afgewerkt zijn, met onder meer 55 appartementen, 2.000 vierkante meter commerciële ruimte en 60 ondergrondse parkeerplaatsen. Daarna kunnen we zelf starten met de binneninrichting.”

CRU wil vierde markt openen op Eylenbosch-site in Dilbeek - Cru Overijs 3
(Foto: Cru Overijse)

CRU koos voor zijn drie bestaande markten eerder ook al voor unieke locaties. De allereerste markt in Overijse is gevestigd in een witte vierkantshoeve en de markten in Gent en Antwerpen liggen aan bekende pleinen, respectievelijk de Kouter en de Groenplaats.