...

5 tips voor een zakelijke outfit

5 tips voor een zakelijke outfit

5 tips voor een zakelijke outfit

Op zakelijk vlak is het soms van belang om zakelijk gekleed bij een afspraak, sollicitatiegesprek of een meeting te verschijnen. Je outfit is belangrijk wanneer je een goede indruk wilt achterlaten. Want we weten allemaal, kleren maken de man… (en de vrouw)! Ben je benieuwd hoe jij met jouw business look een fantastische indruk kunt achterlaten? Dat lees je in dit artikel.

1. Kies een goede basis

De basis van een zakelijke outfit is vaak een nette blouse met een mooie pantalon (of, voor vrouwen; een stijlvolle rok). Uiteraard kunnen vrouwen er ook voor kiezen om een nette jurk aan te trekken. Bij een jurkje of rokje is het wel belangrijk dat je erop let dat deze niet te kort is. Zorg dat de jurk tot op of nét boven de knie komt. Een mooie witte blouse met een zwarte rok of pantalon is eigenlijk altijd een goede basis van een zakelijke outfit.

2. Zo combineer je prints en kleuren

Wil je toch iets anders dan een standaard witte top met een zwarte nette broek of rok? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een mooie print of andere kleur. Kleuren zoals grijs, (donker)blauw, cognac, (donker)bruin doen het ook altijd goed. Wanneer je liever een mooie print draagt, zorg er dan wel voor dat je outfit niet te druk wordt. Maar als je een matchend setje hebt, dan kan print op print juist wel weer heel zakelijk staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pied de poule rok met bijpassende blazer in hetzelfde printje. Maar ook dan geldt weer: zorg dat je basis in orde is en kies wel voor een neutrale kleur schoenen en blouse / shirt.

3. Sta stevig in je schoenen

Schoenen lijken in eerste instantie niet heel belangrijk bij een zakelijke outfit, maar dat is juist waar het nog wel eens misgaat… Voor schoenen geldt dat een zwart paar het altijd goed doet, maar kleuren zoals grijs of nude kunnen natuurlijk ook. Pumps, nette laarsjes en de meeste veterschoenen (behalve sneakers!) zullen prima staan bij je business look.

4. Accessoires maken je werkoutfit af

Met accessoires kun je je outfit maken of breken. Een aantal accessoires en sierraden kunnen ontzettend goed staan bij je outfit. Denk hierbij aan een tof horloge, een mooi sjaaltje of een stel prachtige oorbellen. Kies een aantal mooie accessoires waarmee jij je look afmaakt en je laat zekerweten een goede indruk achter.

5. Tot slot: kies een mooie tas!

Wanneer je denkt dat je klaar bent na een aantal mooie accessoires te hebben uitgekozen, dan heb je het mis. Er is één super belangrijk accessoire dat namelijk absoluut niet mag ontbreken aan je zakelijke look: een mooie tas. Neem een prachtige leren laptop tas mee naar je afspraak dan weet je zeker dat je een goede indruk zult achterlaten. Voor heren is een leren schoudertas met eventueel een speciaal laptopvak bijvoorbeeld uitermate geschikt, en voor dames is een prachtige leren dames handtas erg aan te raden.
Met deze vijf tips lukt het je sowieso om in stijl te verschijnen op kantoor, bij die zakelijke meeting, vergadering, afspraak of sollicitatiegesprek. Veel succes met het samenstellen van jouw ultieme business-look!