...

Vakantie met een grote groep | grote vakantiehuizen

vakantie met een grote groep

Vakantie met een grote groep

Op vakantie met een grote groep gaan, vergt de nodige voorbereidingen. En hoe groter de groep hoe meer er voorbereid moet worden. Of het nu om een personeelsuitje, familieweekend of skiweekend gaat, er moet veel geregeld worden. Grote vakantiehuizen, geschikt voor een groep, liggen niet voor het oprapen en al helemaal niet als je een groot vakantiehuis voor een groep groter dan 20 personen in België of Nederland zoekt. In deze blog een aantal praktische en handige tips.

Als de groep uit meer dan 20 personen bestaat

Het vinden van een groot vakantiehuis voor 12, 14 of 16 personen is in de regel niet zo een probleem. In deze categorie groepsverblijven is voldoende keuze. Het wordt wat ingewikkelder als je een vakantiehuis van minimaal 20 personen zoekt. Grote vakantiehuizen en grote groepsaccommodaties voor groepen vanaf 20 personen zijn veel beperkter beschikbaar en moeten daarom minimaal 6 maanden voor het feestje of bijeenkomst geboekt worden. Dat geldt helemaal voor een grote familieweekend accommodatie met binnenzwembad. Luxe familieweekend accommodaties voor groepen groter dan 20 personen zijn beschikbaar in België en Nederland maar de concurrentie is groot. Dat geldt met name voor luxe familieweekend accommodaties aan zee in Nederland, België en Frankrijk.

Op vakantie met een grote groep in België

In België zijn relatief veel vakantiehuizen voor grote groepen. Je kunt zelfs een grote groepsaccommodatie met vergaderzaal voor een congres of groot vakantiehuis met feestzaal voor een trouwfeest huren. Toch geldt ook voor België dat accommodaties voor groepen groter dan 20 personen tenminste 6 maanden voor aanvang van het evenement geboekt moeten worden. Daar komt bij dat grote vakantiehuizen met privé zwembad, sauna en jacuzzi ook in België niet voor het oprapen liggen en grote familieweekend accommodaties aan de Belgische Kust slechts mondjesmaat beschikbaar zijn. Grote vakantiehuizen in België zijn beschikbaar voor groepen tot ongeveer 40 personen. Boven de 40 personen zijn grote groepsaccommodaties in België een beter alternatief.

Vakantie met een groep in Nederland boeken

Wie een vakantie met een grote groep in Nederland wil boeken, moet deze misschien nog wel langer voor het familie uitje, personeelsfeest of vriendenweekend bespreken. Grote vakantiehuizen met meer dan 10 slaapkamers zijn schaars in Holland en luxe accommodaties met zwembad zijn helemaal beperkt. Het advies is dan ook om grote vakantiehuizen in Nederland met een capaciteit van minimaal 20 tot 50 personen, tenminste 1 jaar voor aanvang van het evenement of uitje te reserveren en de accommodatie voor de boeking te bezichtigen. Alleen dan weet je zeker dat je de meest geschikte vakantieverblijf voor je vakantie met een grote groep in Nederland gevonden hebt.