...

Drie plekken die je gezien moet hebben in België

vakantiehuis Belgie hurenDrie plekken die je gezien moet hebben in België

Op vakantie gaan naar België is een leuke aangelegenheid, welke je met het hele gezin kan doen. België kent veel mooie plekken waar je met je vakantie naartoe kan. En overal waar je dan naartoe wilt, kan je goed vertoeven met luxe vakantiehuizen. Deze vakantiehuizen België zijn niet alleen mooi en passen bij de omgeving, maar hebben ook extra toevoegingen zoals een volledig verzorgde keuken en een eigen zwembad. In België is genoeg te doen en ook genoeg te zien, maar wat zijn nu zaken die je niet alleen wílt zien maar ook echt móet zien? Hierbij drie tips voor bezienswaardigheden die je kan bekijken wanneer je naar onze zuiderburen gaat.

1. Manneke Pis

Manneke Pis is wel de bekendste toeristische attractie van België. Het betreft een fontein, waarvan de spuiter van het water een beeldje is in de vorm van een kleine jongen, waardoor het eruit ziet alsof die steeds moet plassen. Het beeldje staat in een buitenwijk van de Belgische hoofdstad Brussel, en is voor veel mensen de belangrijkste reden om de stad in te gaan. Je kan een vakantiehuis huren in en rondom de stad, waardoor je zelf kan bepalen wanneer je even langskomt.

Naast Manneke Pis is er nog een bekend kunstwerk in Brussel, namelijk het Atomium. Deze extreem grote molecuul is voor veel mensen het aanknopingspunt om te zien dat alles in elkaar verbonden staat. Ook deze is met een vakantiehuis in de omgeving goed te bereiken.

2. In Flanders Fields museum

Vakantie kan ook een mooie gelegenheid zijn om iets te leren. Daarom zitten veel grote vakantiehuizen vlakbij musea, zoals het In Flanders Fields museum. Dit is een interactief oorlogsmuseum in het plaatsje Ieper, waar je op een leuke manier je algemene kennis opschort. Het In Flander Fields museum is perfect te combineren met een vakantie waar je vaak in je vakantiehuis met zwembad blijft liggen, maar toch ook iets meer wilt. Afwisseling is altijd fijn tijdens een vakantie.

3. De Ardennen

Zeg je vakantie in België, dan zeg je de Ardennen. De Ardennen is een gigantische bergketen, waar veel toeristen op afkomen. Je kan in de Ardennen van je rust genieten of juist sportief aan de slag zijn in de bergen, de bossen of op het water. Eigenlijk elke manier dan ook hoe je van de natuur wilt genieten. Daarnaast kan je via de Ardennen ook naar andere landen zoals Frankrijk en Luxemburg, omdat de bergteken ook door deze landen loopt. Nog een groot voordeel aan de Ardennen is dat er in dit hele gebied veel grote vakantiehuizen zitten met zwembad en alle luxe die je je maar kunt bedenken. Gebruik je vakantiehuis als uitvalsbasis om een zeer uitdagende vakantie te vieren en echt iets van je tijd te maken.