...

De 5 leukste stedentrips in België

5 stedentips in BelgieDe 5 leukste stedentrips in België

Denk je aan een stedentrip dan is België wellicht niet direct het eerst land waar je aan denkt. Toch staat dit land bol van de zowel bruisende als authentieke dorpen om te bezoeken. Zowel voor shopliefhebbers als cultuurliefhebbers is er voldoende keuze! Holidaytrust.nl neemt je mee in de vijf leukste stedentrips in België!

Het bruisende Antwerpen

Vlakbij de Nederlandse grens en alleen daarom al de moeite waard om te bezoeken. De stad heeft alles om je een weekend goed te kunnen vermaken. Antwerpen kent van alle Belgische steden wellicht de beste shopgelegenheden waar de Meier de bekendste is. Deze lang en brede shopstraat staat bol van de grote modenkentens, maar ook gezellige kleinere winkeltjes. Natuurlijk is je bezoek niet compleet zonder wat bonbons, wafels of een heerlijk Belgisch biertje te score.

Het romantische Brugge

De stad vol met authentieke bezienswaardigheden, maar is ook voor chocoladeliefhebbers een echte must om te bezoeken. Het chocolademuseum is hier namelijk te vinden en staat inderdaad bol van de chocolade! Leer alles over de geschiedenis van de chocolade, maar nog belangrijker proef het! Een rondvaart maak je bezoek aan deze stad helemaal af, want dwars door de stad vind je allerlei kanalen waar je een romantische bootvaart kan maken.

Het ongerepte Gent

Brussel, Antwerpen en Brugge zijn de echte eye-catchers van België, maar Gent mag daar zeker niet bij ontbreken. Deze minder bekende stad heeft nog een echte authentiek karakter en heeft alles wat een weekendje weg nodig heeft. Je kan een prachtige wandeling maken door het stadscentrum waar het belfort beklimmen zeker niet mag ontbreken. Ook een bezoekje aan het kunst “Lam Gods” moet op je to-do list staan. In 1934 verdween één paneel van het 11-delige kunstwerk en sindsdien is het een mysterie wat ermee gebeurd is. Gelukkig is er een kopie gemaakt waardoor het kunstwerk wel in zijn volledigheid te bewonderen is. Als laatste moet je het populaire snoepje Duymkes hier zeker proeven!

De Europese stad Brussel

Brussel is de stad als het gaat om Europa. Je ontkomt er ook niet aan om iets over de Europese Unie in deze stad mee te krijgen. Maar gelukkig heeft de stad meer te bieden! Zo is hier ook de meest overrated bezienswaardigheid van de wereld te bewonderen, Mannekepis. Niets bijzonders, maar toch wilt iedereen het gezien hebben. Wil je een heerlijk hapje eten dan breng je een bezoek aan de Beenhouwersstraat. Hier vind je meer dan 100 verschillende restaurants waar het elke avond super gezellig is.

Studentenstad Leuven

Zoals je mag verwachten van een studentenstad staat Leuven vol met gezelligheid. Cafés, bars en andere uitgaansgelegenheden zijn hier in overvloed te vinden en dit in combinatie met heerlijke Belgische biertjes kan het erg laat worden. Maar natuurlijk heeft de stad ook meer te bieden. Wat dacht je van het Groot Begijnhof waar je een aantal historische straten kan bewonderen welke op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. Ook is de Grote Markt en het gemeentehuis van de stad een echte aanrader!