...

Vliegangst overwinnen door vluchten te volgen

Vliegangst overwinnenVliegangst overwinnen door vluchten te volgen

Vliegangst overwinnen – Meer dan 30% van de mensen heeft last van vliegangst, waardoor ze helemaal niet kiezen voor een vliegvakantie of met veel angst in het vliegtuig stappen. Vliegangst is helemaal niet nodig. Tijdens het hoogseizoen vliegen er dagelijks 30.000 vluchten per dag boven Europa. Bedenk dit op het moment dat je angstig bent om te vliegen. Alle vluchten kan je tegenwoordig online volgen op een radar. Als je bedenkt dat er dagelijks 30.000 vluchten over Europa zal je merken dat het statistisch gezien erg veilig is.

Bang voor turbulentie?

Een vlucht volgen kan er dus voor zorgen dat je vliegangst minder wordt. Veel mensen met vliegangst zijn bang voor turbulentie, terwijl je eigenlijk helemaal niet bang hoeft te zijn voor turbulentie. Vliegtuigen zijn namelijk goed bestand tegen turbulentie, zelf in hele zware vorm is turbulentie geen probleem voor een vliegtuig.

Minder angst door het volgen van vluchten

Het live volgen van vluchten op een radar zorgt ervoor dat je vliegangst vermindert. Dit komt doordat je ziet hoeveel duizenden vluchten er dagelijks vertrekken en veilig aankomen. Ook als je angsten hebt als familie of vrienden vliegen is het fijn om de vlucht te kunnen volgen. Als je een vluchtnummer invult kan je de vlucht volledig volgen op de radar. Zo weet je precies hoe laat de vlucht aankomt op de luchthaven. Ideaal voor als je mensen moet ophalen bij de luchthaven. Bij vertraging kan je gemakkelijk de exacte aankomsttijd checken via Vliegtuigradar24. Zo hoef je niet meer onnodig lang op de luchthaven te wachten en bespaar je op de parkeerkosten. Ook zonder vluchtnummer is het mogelijk om een vlucht te volgen. Je kan simpelweg het vliegtuig op de radar zoeken en aanklikken. Vervolgens zie je alle beschikbare informatie over de desbetreffende vlucht.