...

Sleeping Beauty in Gent, Vorst en Hasselt

Gerenommeerd St. Petersburg Festival Ballet
brengt ‘Sleeping Beauty’ in Gent, Vorst en Hasselt

Op muziek van Tchaikovsky, live gebracht door het
Hungary Festival Orchestra!

Sleeping Beauty in Gent, Vorst en Hasselt - Sleeping Beaty met Hungary festival Orchestra

4 februari 2020 – Capitole Gent
6 februari 2020 – Vorst Nationaal
7 februari 2020 – Ethias Theater Hasselt

Het internationaal gelauwerde St. Petersburg Festival Ballet presenteert vanaf 4 februari 2020 het wondermooie ballet ‘Sleeping Beauty’  in Capitole Gent (04/02), Vorst Nationaal (06/02) en Ethias Theater Hasselt (07/02). ‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’, één van de beroemdste werken uit de balletliteratuur, is een indrukwekkende betovering van schoonheid, elegantie en gratie. Gecombineerd met adembenemende kostuums, een werkelijk vorstelijke scenografie, de prachtige muziek van grootmeester Tchaikovsky – live gebracht door het Hungary Festival Orchestra – en de unieke passie van het St. Petersburg Festival Ballet, brengt dit sprookjesachtige ballet het publiek op een verrassende manier in de magische wereld van fantasie en dromen.

Sleeping Beauty

‘Sleeping Beauty’, gebaseerd op het sprookje ‘La Belle au bois dormant’ van Charles Perrault, werd in 1890 naar ballet omgezet op de muziek van Pjotr Iljitsj Tchaikovsky en een choreografie van Marius Petipa, en werd voor het eerst op de planken gebracht in het Mariinski Theater in Sint-Petersburg. ‘Sleeping Beauty’ is nog altijd één van de populairste balletten ter wereld en maakt tot vandaag deel uit van het internationale repertoire van het klassieke ballet.

Deze uitvoering van ‘Sleeping Beauty’ door het St. Petersburg Festival Ballet fascineert en verwent de kenner met zijn formele perfectie en verfijnde choreografische en muzikale expressie. Dankzij de fantastische directheid en theatrale pracht en praal, weet het ballet ook een breed publiek te boeien. Naast de verbluffende scenografie van de briljante regisseur Vyacheslav Okunev, die o.a. voor het Mariinski Theater in Sint-Petersburg en La Scala in Milaan werkt, en de prachtige kostuums, bieden ook de grenzeloze elegantie en de zorgeloze lichtheid van het St. Petersburg Festival Ballet een dromerige en magische versie van dit klassieke ballet, dat ook na meer dan 100 jaar nog altijd fascineert.

Sleeping Beauty in Gent, Vorst en Hasselt - Scenefotos Sleeping Beaty Hungary Festival Orchestra
(Foto: Ovation Events)

St. Petersburg Festival Ballet
Artistiek directeur: Sergej Smirnov

Het St. Petersburg Festival Ballet is een stijlvol ensemble dat indruk maakt op de wereld met zijn sobere klassieke elegantie, zijn 21ste-eeuwse frisheid en perfecte dansprestaties. De groep bestaat uit 42 dansers, allen afgestudeerd aan de beste Russische balletscholen, zoals de Vaganova Academie in Sint-Petersburg, de Choreografie-academie van Moskou, de Balletschool van Ufa en de Balletacademie van Perm. Daarnaast heeft het ensemble samengewerkt met de beste ballettheaters in Rusland en heeft het tal van prijzen en onderscheidingen gewonnen op balletfestivals en internationale wedstrijden. Zo vormen deze 42 dansers van het St. Petersburg Festival Ballet één van de mooiste en belangrijkste balletgezelschappen van Rusland, en één van de meest prestigieuze ter wereld.

Hungary Festival Orchestra
Onder leiding van Jaroslava Šimonova
Artistiek directeur en dirigent: Vadim Nikitin

Het Hungary Festival Orchestra werd in 2005 opgericht door de getalenteerde muzikante Yaroslava Šimonova, die sindsdien het orkest leidt. De artistieke leider en dirigent is de beroemde Sint-Petersburgse maestro Vadim Nikitin. Het repertoire van het orkest omvat werken van Ravel, Debussy, Rimsky-Korsakov, Tsjaikovski, Massenet, Faure en Albégis, Gounod en vele anderen, maar ook klassieke muziekballetten zoals ‘Het Zwanenmeer’, ‘De Notenkraker’, ‘Sleeping Beauty’, ‘Giselle’, ‘Don Quijote’ en vele andere. Het orkest heeft samengewerkt met gerenommeerde balletgezelschappen uit Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland. Het Hungary Festival Orchestra treedt met groot succes op in Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Duitsland, Luxemburg en andere Europese landen.

Muziek: P.I. Tchaikovsky
Choreografie: V. Vsevolozhski en M. Petipa
Artistiek directeur: S. Smirnov
Decorontwerp en kostuums: V. Okunev (Mariinski Theater, Sint-Petersburg)

Praktisch
‘Sleeping Beauty’
Dinsdag 4 februari 2020 – 20u – Capitole Gent
Donderdag 6 februari 2020 – 20u – Vorst Nationaal
Vrijdag 7 februari 2020 – 20u – Ethias Theater Hasselt

Tickets en info: www.teleticketservice.com of tel: 070 345 345 (max. €0,30/min)
Sleeping Beauty in Gent, Vorst en Hasselt - Affiche Sleeping Beaty met Hungary festival Orchestra