...

Acteur Stefaan Degand in zijn eerste opera ‘MACHO’

Acteur Stefaan Degand in zijn eerste opera ‘MACHO’ - Logo deep bridge 1

Acteur Stefaan Degand stapt in zijn eerste opera ‘MACHO’ uit zijn comfortzone

Op dinsdag 3 (try-out), woensdag 4 (première), donderdag 5 en vrijdag 6 december 2019 kan je in de Art Nouveau Zaal van de Antwerpse Horta terecht voor ‘MACHO’. De eerste Nederlandstalige opera van de gelauwerde dirigent-componist Robert Groslot en zijn 6-koppige team. Dat team bestaat uit librettist Ralph Broos, regisseur Thomas Janssens, choreograaf Laurent Flamant, de lyrische tenor Stefan Cifolelli, de jonge sopraan Hannah Moss, én acteur Stefaan Degand (‘Rundskop’, ‘Allez Eddy!’), die als bariton debuteert in deze humoristische opera. Het gezelschap is volop bezig met met de repetities en snelle beslissers scoren nog de laatste tickets op www.deepbridge.be

Acteur Stefaan Degand in zijn eerste opera ‘MACHO’ - Affiche Macho

De romantische komedie ‘MACHO’ vertelt het verhaal van Kitty en Klaus, twee verschillende mensen die beiden geloven in een romantische liefde. Maar hun zoektocht loopt niet over een bed van rozen. Kitty is de gulzige, sprankelende, levenslustige vrouw die vindt dat ze elke dag ‘het leven’ en ‘de liefde’ moet vieren. Klaus is haar tegenpool. Een introverte, verlegen man die zijn dagen slijt in zijn winkel als beddenverkoper. Hij droomt van liefde en romantiek en wanneer hij Kitty ontmoet gebeurt er iets wonderbaarlijks. De tegengestelden trekken elkaar aan, ze starten een relatie, maar die gaat snel bergaf. In hun omgeving geven andere karakters snel hun opmerkingen en adviezen, maar dat brengt het koppel in eerste instantie niet dichter bij elkaar. In de wereld van Kitty en Klaus lopen er ook aardig wat macho’s rond, waardoor angst en vertwijfeling toeslaan. Hoe moet het nu verder? Verwacht je aan veel humor met hilarische scènes, een vleugje slapstick komedie en af en toe tristesse bij de eenzame Klaus.
Na zijn glansrollen in diverse theaterstukken, films en series (o.a. ‘De Ronde’, ‘Rundskop’) stapt Stefaan Degand als bariton Klaus in de opera ‘MACHO’ uit zijn comfortzone. Als fervent liefhebber van klassieke muziek en opera gaat er een droom in vervulling. “Voor mij is het een voorrecht om met deze mensen te kunnen samenwerken. De muziek en het ensemble van Robert Groslot klinkt fantastisch en het matcht geweldig goed met mijn tegenspeelster Hannah Moss, een jonge sopraan die schitterend zingt, net als de tenor Stefan Cifolelli die de cast vervoegt. ‘MACHO’ is een moderne kameropera met nieuwe muziek van Robert, die je meeneemt in een muzikale wereld van virtuositeit, verfijnde tonaliteit en heerlijke humor. De voorstelling is één grote ironische knipoog naar de gekende dualiteit, het duwen en trekken tussen man en vrouw. ‘MACHO’ bewijst nogmaals dat liefde een werkwoord is. De mensen moeten komen kijken, omdat we deze opera kunnen spelen in de prachtig gerenoveerde Art Nouveau Zaal van de ‘Horta’. De locatie spreekt tot de verbeelding en elke operaliefhebber zal na afloop gegarandeerd meegeven dat het de moeite was.”