...

Winterland Hasselt en ‘Winter in Hasselt’

Winterland Hasselt en ‘Winter in Hasselt’ zorgen samen voor beleving en brengen mensen dichter bij elkaar! 

Winterland Hasselt en 'Winter in Hasselt' - Logo Winterland Hasselt 2019

HASSELT – 12deWinterland Hasselt opent met ‘Atje voor de sfeer’, bouwt met Lego, zingt met Sasha & Davy, Nick & Simon, danst met DJ Rikky, lacht met Stiepke Jos en Bert Gabriëls. Singles en werkzoekenden worden ook niet vergeten, je kan er terecht voor de Itzu Jobs Speeddate en wie weet ontmoet je samen met Virginie Claes wel de ware op de Winterland-date. 

Van 23 november 2019 tot en met 5 januari 2020 wordt het Hasseltse Kolonel Dusartplein voor de 12dekeer op rij omgetoverd tot Winterland Hasselt. De gezellige eet- en drankkraampjes, de giftshops en attracties zijn nauw verbonden met de meer dan 1000 m2 overdekte schaatspiste, het populaire Grand Café met zijn Aspen Lounge, de Spiegeltent, Bistro De Tafelhut, die wordt uitgebaat door de Lorka, en de 38 meter hoge eye-catcher, het reuzenrad. Net als de voorbije jaren zet Winterland Hasselt in op een maximale beleving, waardoor mensen nog meer met elkaar verbonden worden. “Vrijdag 22 november openen we met René Karst en zijn populaire ‘Atje voor de sfeer’, een meezinger van formaat, gevolgd door Dieter Koblenz en we sluiten de avond af met DJ Rikky”, zegt organisator Maurice Schoenmaeckers.

Sasha & Davy

Winterland Hasselt en 'Winter in Hasselt' - Hoes Sasha Davy Christmas

Ze hadden een paar jaar geleden hun eigen kerstbal op Winterland Hasselt, maar dit jaar keren Sasha & Davy terug om er exclusief hun gloednieuwe kerstalbum ‘Christmas’ voor te stellen. “Kerstmis, een tijd van warmte en gezelligheid en de grootste kerstklassiekers die wij voorzien hebben van een eigen versie: ‘Blue Christmas’, ‘Last Christmas’, ‘Have Yourself A Merry Little Christmas, tot een vernieuwde versie van de Abba-klassieker ‘Happy New Year’, je vindt het allemaal op ons nieuwe album ‘Christmas’, dat aanstaande vrijdag uitkomt en wat we op woensdag 27 november en maandag 23 december, telkens om 19.00 uur exclusief voorstellen in het Grand Café van Winterland Hasselt. Na de optredens kan je het album kopen en laten signeren”, zeggen Sasha & Davy enthousiast.

Winterland (job)speeddate

Winterland Hasselt en 'Winter in Hasselt' - Virginie Claes 1
(Foto Virginie Claes: c Jerrepictures)

Na het succes van vorig jaar, kan je op dinsdag 10 december tussen 17.00 en 20.00 uur in De Spiegeltent terecht voor de 2deeditie van de Winterland Date. Gastvrouw Virginie Claes is opnieuw de koppelaarster van dienst, die met een verbeterde formule de vrijgezellen verwelkomt. “Vanaf nu kan er via de Winterland-website ingeschreven worden en net als vorig jaar bedraagt de deelnameprijs 10 euro, inclusief een drankje en versnapering. Dit jaar werken we met leeftijdscategorieën en een duidelijk doorschuifsysteem”, klinkt het bij de organisatie.

Nieuw dit jaar is de Itzu Jobs Speeddate voor enthousiaste werkzoekenden. Op dinsdag 26 november kunnen zij, tussen 14.00 en 19.00 uur, terecht in de Aspenlounge om kennis te maken met heel wat interessante bedrijven. “En wie weet vind je wel de job van jouw dromen”, zegt Stefanie Lopez-Solis, District Manager Limburg van Itzu Jobs, dat samen met Winterland Hasselt het initiatief neemt. “Naast de digitale weg, willen we potentiële kandidaten ook via een andere manier bereiken. Daarom bedenken we regelmatig creatieve rekruteringsacties om in te spelen op de actualiteit of interesses van onze doelgroep. Momenteel organiseren we sollicitatiedagen voor onze vaste partners. De speeddate op Winterland past dan ook perfect in onze strategie waarbij we mensen uit hun comfortzone halen en hen de kans geven om op een snelle en ludieke manier kennis te laten maken met tal van interessante bedrijven. We hopen op deze manier extra instroom te genereren voor vacatures die openstaan bij ons. Geen saaie en urenlange gesprekken, maar kort en to-the-point! Afhankelijk van de vacatures, rekruteren wij verschillende profielen. Dit kunnen arbeiders of bedienden zijn, maar ook studenten of flexi-jobbers.

Een overzicht van de beschikbare vacatures vind je op onze website, https://www.itzujobs.eu/nl/werknemer/jobsVoor de Itzu Jobs Speeddate op Winterland Hasselt kan je je best vooraf inschrijven via https://www.itzujobs.eu/nl/sterke-verhalen/speeddaten-winterland, maar je kan ook spontaan langslopen. We beseffen uiteraard dat er mensen zijn die niet gezien willen worden op een snelle sollicitatiebabbel. Zij kunnen uiteraard terecht in onze kantoren, spontaan tijdens onze openingsuren of op afspraak”, zegt de Itzu Jobs medewerkster enthousiast.

Intocht van de Kerstman

Winterland Hasselt en 'Winter in Hasselt' - Kerstsfeer 3
(Foto: House Of Entertainment)

De Sint komt op woensdag 27 november ook nog even langs op Winterland Hasselt, maar wij kijken toch vooral uit naar zaterdag 7 december en de nationale intocht van de Kerstman. Met een speciale wagen, een pakjeskoets, elfjes, de harmonie en een delegatie van de Hasseltse scholengemeenschap vertrekt de intocht om 15.00 uur door de Hasseltse binnenstad richting Winterland, waar hij zijn intrek neemt in Het Huis van De Kerstman. Daar verblijft hij tot en met 30 december. De befaamde Hasseltse interieurinrichter Flamant, verbonden aan het koningshuis, zorgt er voor de inrichting én die van de Aspenlounge in het Grand Café”, zegt Maurice Schoenmaeckers.

Lego

3 Jaar geleden ontwikkelde de Hasseltse Legobouwer Steven Decoutere zijn eigen winterlandschap, goed voor duizenden legoblokjes, die een oppervlakte van 6m2 bestrijkten. Het grote publiek krijgt dit jaar de kans om op Winterland Hasselt dit magische blokjeslandschap te ontdekken, maar de samenwerking gaat nog een stapje verder, zegt Steven:  “We slaan de handen in elkaar en organiseren op 4 woensdagnamiddagen (27 november, 4 en 11 december én 3 januari) Lego-bouwnamiddagen op Winterland Hasselt. We doen 4 rondjes van telkens één uur, met begeleiding. Elk uur doen we 3 spelletjes met 8 kindjes per spel, dus 24 kinderen per uur kunnen deelnemen en samen met ons bouwen met Lego. Je betaalt 5 euro om deel te nemen en in die prijs zitten de blokjes waarmee je bouwt tijdens de workshop, en na afloop een drankje. Die worden met veel plezier aangeboden door de organisatoren, want de volledige bijdrage van 5 euro gaat iedere keer naar de vzw ToverBlokjes, een vereniging die o.a. verplegende en opgevangen kinderen de kans geeft om ook met Lego te bouwen. Wij schenken ook graag een stukje bouwplezier aan mensen in de Limburgse regio, dus ik hoop dat er zoveel mogelijk kinderen meedoen tijdens onze workshops. Wie zeker wil zijn van deelname, kan zich best goed op tijd al inschrijven via de Winterland website.”

Met de lego workshops warmt Winterland Hasselt op voor de 3deeditie van de Lego expo ‘Rock That Block’. Die vindt plaats op zaterdag 7 december (van 13.00 tot 19.00 uur) en zondag 8 december (van 10.00 tot 17.00 uur) in de Go! Next sportschool (Koning Boudewijnlaan 12), tegenover Winterland Hasselt. “Naast de bouwwerken vind je er een speelhoek en springkastelen en kan je in de LEGOTHEEK bouwen met één van de 150 sets, waarmee je de vzw ToverBlokjes steunt”, zegt Steven Decoutere namens de organisatie.

Muziek, dans, humor én sportiviteit

Op Winterland Hasselt is er dit jaar opnieuw plek voor dansliefhebbers. Je kan er terecht voor Country, Linedance, Salsa of een afterworkparty met DJ Rikky. Op donderdagavond 28 november komen Nick & Simon met enkele akoestische kerstliedjes Hasselt opwarmen voor hun kerstconcert, dat op zondag 22 december plaatsvindt in de Heilig Hartkerk. Ook de cast van The Christmas Show, die op zaterdag 22 december in de Antwerpse Lotto Arena plaatsvindt, komt langs. In het weekend van 21 en 22 december is het de beurt aan Nostalgie, die 2 dagen radio maken vanuit hun studio op het Dusartplein tijdens de ‘Nostalgie Magic Winter Tour’.

Op zondag 22 december start om 19 uur vanaf het Kolonel Dusartplein ook de 1e editie van de Santa Run Hasselt. Een ludieke loopwedstrijd waarbij elke deelnemer een kerstpak draagt en een sfeervol parcours aflegt dwars door het Hasseltse centrum. Naast de 6 kilometer lange Santa Run zal er ook een Kids Run van 1 kilometer zijn. De organisatie is in handen van atletiekclub AVT, met de steun van de stad en Winterland Hasselt. Kers op de taart: de opbrengst is ten voordele van een kinderproject aan het Jessa Ziekenhuis.

Winterland Hasselt en 'Winter in Hasselt' - Bert Gabriëls eindejaarsshow 1
(Foto: House Of Entertainment)

Voor de grappige noten zorgen Stiepke Jos en stand-up comedian Bert Gabriëls. De gelauwerde jenevershow van Hasselts en Limburgs icoon Jos Tuts vindt plaats in De Spiegeltent, op dinsdag 3 december, om 14 uur. Twee dagen later, op donderdag 5 december, kan je op dezelfde locatie om 17.30 uur gaan kijken naar stand-up comedian Bert Gabriëls. Een voorsmaakje van Bert zijn #Eindejaars geeft hij op Winterland Hasselt. In december blikt hij terug op de actualiteit van het voorbije jaar met een uitgebreide theatertournee, die ook te zien is in Bree (11 december), Houthalen-Helchteren (15 december) en Sint-Truiden (17 december).

Blijvend inzetten op beleving

“Vorig jaar ontvingen we op het grootste event van Limburg zo’n 650.000 bezoekers die genoten van onze unieke kerst- en winterbeleving. Net als de voorbije jaren, investeren we opnieuw in het belevingsverhaal. Met ‘Winter in Hasselt’ bieden de stad – naast de koopweekends en de gezellige winter- en kerstsfeer – en Winterland Hasselt, vanaf 23 november, 6 weken lang iets unieks”, zegt Maurice Schoenmaeckers.

Meer info over Winterland Hasselt vind je op www.winterland.be

Winterland Hasselt en 'Winter in Hasselt' - Logo House Of Entertainment