...

Belgian Quo Band vs Status Quo

Belgian Quo Band vs Status Quo:

Hoe gaat het met beide bands?

Wel, Belgian Quo Band is begin dit jaar terug beginnen optreden na een jaartje rust en de trein loopt als een TGV!  Optredens in binnen- en buitenald en voor volgend jaar staan er al een tiental optredens gepland en enkele stunts van formaat (meer info later daarover).  Status Quo stond dit jaar één keer in België op het podium, maar bracht begin september een nieuw full-album uit “Backbone”.  Dit scoort op dit ogenblik hoge toppen in de hitlijsten van Engeland (#6), Duitsland (#6), Zwitserland (#2), ….  Beide bands zijn dus nog lang niet uigezongen!

Belgian Quo Band goes UK?

Absoluuut!  Het voelt zeker als een eer om als “kleine Belgen” gevraagd te worden in het thuisland van Status Quo, want vergeet niet: ook hier hebben ze tientallen Quo-tributes.  9 november spelen we een show in Hampshire en de 10e in Camden (Londen).  In Camden staan we trouwens op de affiche van “The Dublin Castle”, een legendarische locatie, want dit is de thuishaven van de wereldbekende Ska-band “Madness” (hits als One Step Beyond, Our House, …)  Amy Winehouse stond er zelfs ooit achter de bar biertjes te tappen.  Coldplay deed er ook al een showcase…. Prachtig dat we dit kunnen en mogen doen.  Het zou al even uniek zijn dat een Clouseau-tribute band uit Nederland hier bij ons komt optreden.

 

Hoe hebben jullie deze optredens weten te strikken?

De programmeur van The Concorde Club in Hampshire had onze filmpjes op youtube gezien en contacteerde ons met de vraag of we bij hem wilden optreden.  Hij was onder de indruk van onze sound, maar zeker ook van het visuele, geen enkele band weet dit zo goed te combineren zei hij.  Via via ben ik voor een 2e optreden terecht gekomen bij de mensen van The Dublin Castle in Camden (Londen) en daar waren ze ook al snel enthousiast om ons een plaats te geven.

Belgen?

Komen er ook Belgen naar jullie optreden in Engeland denk je?

Wel, de fanbase van Status Quo is als een soort 2e familie geworden.  Toen Freddy Declercq, een fan van het eerste uur, te horen kreeg dat we in Engeland zouden optreden heeft hij besloten om een touring-car te huren en een heel aantal fans hebben zich spontaan ingeschreven om mee te gaan.  Daar zullen we trouwens gescout worden om eventueel in 2021 zelf op te treden tijdens de fan-conventie in Minehead, dat is de grootste Status Quo fan-meeting die er bestaat. Als dat zou lukken…….!

Brexit!

Hebben jullie geen schrik dat de Brexit roet in het eten zal strooien?

Uiteraard gaan wij “touren” op vrij bescheiden manier en zullen we niet te hard opvallen.  Wij reizen niet met grote vrachtwagens, wij zijn maar hobbyisten.  Freddy, de fan die alles organiseert heeft een grote touringcar gehuurd en wij reizen gewoon mee met de fans.  De schrik zit er natuurlijk altijd een beetje in, maar mss moeten we toch maar wat van onze BQB-biertjes meenemen om de douanniers wat gewilliger te stemmen?  Back to the good old days of rock ’n roll!!!!!!

Het idee om een tourbus in te leggen voor de fan-reis kwam dus van jou, van waar het idee?

Gewoon een ingeving ; Op een avond dacht ik “we volgen Status Quo al zoveel jaren, ook in het buitenland, waarom niet eens BQB volgen in het buitenland?”  Dezelfde avond nog op facebook geplaatst en direct veel positieve reacties gekregen.  Ik sta wel altijd klaar om er eens op uit te trekken, om eens iets speciaal te doen, iets anders dan een gewoon avondje uit.

Was het moeilijk om de bus vol te krijgen?

Zeker niet ; het idee was om een minibus te huren en “weg zijn we”, maar ik had direct zoveel BQB fans/vrienden die mee wilden, dat een minibus te klein was en ik moest uitkijken voor grotere autocar waar iedereen in kon.   Eerst heb ik nog gekeken voor een tourbus waar we in konden slapen en waarmee we ook eerder al 2 keer zijn weggeweest, maar zelfs die was te klein.   Het is nu een gewone grote bus geworden geschikt voor 50 personen.

Wat verwacht je van deze trip?

Een leuke uitstap met vrienden met dezelfde passie ; samen op zwier gaan, genieten van Quo muziek, uit de bol gaan tijdens het optreden, vele onverwachte momenten beleven met iedereen die mee is, er zijn zelfs vrienden uit Duitsland en Engeland die meereizen!  Dat wordt iets onvergetelijks, dat voel ik nu al!

Is dit de eerste trip die je organiseert of heb je in het verleden nogal zo’n zaken op poten gezet?

Ik heb al wat uitstappen met vrienden gedaan meestal met minibus naar Quo-concerten, ook in het buitenland.  Meestal regel ik onze vakantie ook zelf, ik stippelde al meermaals een roadtrip uit in Amerika. Vroeger heb ik ook zelf nog optredens georganiseerd onder de naam “Rock till you drop”, genoemd naar een song van Status Quo.  Status Quo is echt een rode draad door mijn leven.  Ik heb ook nog meer dan 10 jaar een countryvereniging gehad waar linedans werd gedaan en zo bij Will Tura mogen dansen toen hij een hit had met “kom doe the line-dance”, waarvan we de dans zelf gemaakt hadden.

Zag je Belgian Quo Band al vaak aan het werk en wat maakt hen voor jou zo uniek?

Ik ben de tel kwijt, ik heb ze al vele malen gezien, in Belgie, maar ook al in Duitsland en Nederland. BQB is zo uniek omdat ze op de eerste plaatst Quo muziek spelen waar wij fans van houden. Door de jaren heen zijn het vrienden geworden en zie ik hen ook soms wanneer ze niet moeten optreden.

Hoeveel jaar ben je al fan van Status Quo en wat is het gekste wat je ooit hebt gedaan als fan van Quo?

Ook hier ben ik de tel kwijt, denk ik de band zeker al meer dan 300 keer heb live gezien. Quo is er altijd geweest, ik heb zelfs nog tickets in mijn bezit uit jaren 80.  Door de jaren is dat één grote Quo familie geworden van vrienden die je telkens terug tegenkomt, zo ben ik eens voor een weekend naar new-york gevlogen, om 2 concerten te zien van Quo, denk wel dat dit het gekste was, maar zeker geen spijt van!!!

Tot slot nog een vraag voor Wes van Belgian Quo Band: wat mogen de fans verwachten, heb jullie iets speciaals in petto?

Wel…. Dit is eigenlijk nog geheim, maar we hebben een special guest die met ons een 2 nummers zal meezingen.  We hebben Alan Crook warm gekregen om naar beide optredens te komen!  Hij mag zichzelf gerust de grootste Status Quo fan noemen.  Hij is bevriend met alle bandleden en schreef zelfs ooit een nummer voor de band: “Anyway you like it”, wat verscheen op het “Quid Pro Quo”-album.  Alan is zodanig goed bevriend met de huidige drummer en bassist van Status Quo dat hij hen zal uitnodigen om te komen kijken naar het optreden in Camden/Londen!  Als dat lukt zullen er bij Belgian Quo Band wel wat zweet-handjes uitbreken denk ik.