...

Comedian Bert Gabriëls is klaar voor zijn eerste eindejaarsshow

Comedian Bert Gabriëls is klaar voor zijn eerste eindejaarsshow - Logo House Of Entertainment

Comedian Bert Gabriëls is klaar voor zijn eerste #Eindejaars:
“Weet iemand nog wat er voor de verkiezingen allemaal is beloofd door onze politici?

Comedian Bert Gabriëls is klaar voor zijn eerste eindejaarsshow - Bert Gabriëls eindejaarsshow 1
(Foto: House Of Entertainment)

Nu pas besef ik hoe moeilijk het is om een #Eindejaarsconference neer te zetten. Het respect voor Michael Van Peel en Geert Hoste is alleen maar toegenomen”, zegt stand-up comedian Bert Gabriëls aan de vooravond van zijn eerste #Eindejaars. De voorbije maanden heeft de Heffenaar met Londerzeelse roots zich gesmeten op nationaal, internationaal en lokaal nieuws. “De boekjes en gazetten, de reclameblaadjes, tv en het internet zijn mijn beste nieuwsvrienden geworden.

Alles wat opviel heb ik verzameld en uitgeprobeerd tijdens mijn #Eindemaands-voorstellingen. Die lopen nog tot eind oktober. De eerste try-out van de #Eindejaars is op 14 november 2019 voorzien. Op 4 december 2019 is de eerste officiële voorstelling van een reeks van 25, verspreid over gans Vlaanderen en met hoogtepunt de feestelijke voorstelling op vrijdag 27 december 2019 in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Die wordt opgenomen en tijdens de feestdagen uitgezonden op Radio 1.

Comedian Bert Gabriëls is klaar voor zijn eerste eindejaarsshow - Bert Gabriëls eindejaarsshow 2
(Foto: House Of Entertainment)

Aan onderwerpen geen gebrek, want met de verkiezingen was 2019 een grand cru-jaar voor de stand-up comedian. “Het wordt een eindeloos palet van verrassingen, hilariteit, gêne en irritatie. Hoeveel plofkraken waren er nu eindelijk? Zoveel dat we er een plofkraakschepen aan over hielden. Hoeveel Tweets van Trump zijn er uiteindelijk uitgekomen? Hoeveel beloftes van voor de verkiezingen kennen we nog? Welke politici zijn in alle stilte het land uitgetrokken en wat met Coucke en Company?

Het zijn maar een paar voorbeelden van zaken die aan bod komen in de #Eindejaars. Als je de actualiteit volgt, zal je de dubbele gelaagdheid merken in mijn voorstelling, maar dat is geen vereiste om ervan te kunnen genieten. Ik ga het goed uitleggen, zodat iedereen het snapt en naast de politiek is er ook ruimte voor cultuur, met De Romeo’s die op Tomorrowland stonden (lacht) en sport. Weet je nog dat de Belgen het EK Hockey wonnen. Neen? Geen probleem, ik leg je in de voorstelling uit waarom je dat niet meer weet”, zegt Bert Gabriëls geamuseerd.

Oproep
Van 4 december 2019 tot 31 januari 2020 geeft Bert Gabriëls een 25-tal voorstellingen van zijn #Eindejaars, verspreid over gans Vlaanderen. Om het lokale nieuwskarakter extra te accentueren is Bert nog steeds op zoek naar opvallende nieuwsfeiten en gebeurtenissen. “De grote lijnen van het nieuws zijn voor iedereen hetzelfde, maar in Schilde, Tienen, Oostende, Ninove of Bree heeft het nieuws andere, lokale accenten die ik graag in beeld wil hebben voor alle voorstellingen die ik speel. Op mijn website vind je alle speeldata en als er mensen zijn die belangrijk regionaal of lokaal nieuws hebben dat ik niet mag vergeten, die kunnen dat melden via mail: info@bertgabriels.be Het zou mij een ongelofelijk plezier doen en een grote hulp zijn als er dadelijk massale reacties volgen.

Arenbergschouwburg
Antropoloog en jurist Bert Gabriëls kijkt uit naar de feestelijke première van zijn #Eindejaars die op vrijdag 27 december 2019 plaatsvindt in de Antwerpse Arenbergschouwburg. “Vorige week was ik met mijn partner uitgenodigd op de officiele première van de theatermusical ‘La Cage Aux Folles’ en daar kreeg ik gezonde stress en wat zenuwen, want ik hoop dat de bekende gezichten op de 27ste december ook afzakken naar de Arenberg voor de officiële rode loper en de radio-opname van de voorstelling, die tijdens de jaarwissling wordt uitgezonden op Radio 1. Spannend!

Vanaf 14 november kan je naar Bert Gabriëls zijn #Eindejaars, met een feestelijke voorstelling op vrijdag 27 december 2019 in de Antwerpse Arenbergschouwburg. Tickets en info vind je op www.bertgabriels.be

Comedian Bert Gabriëls is klaar voor zijn eerste eindejaarsshow - concertdata eindejaarsshow Bert Gabriëls