...

Soulsister op 20 maart 2020 in Capitole Gent

Met nieuw werk en al hun grote successen

Jan Leyers en Paul Michiels vieren de 30e verjaardag van hun tweede Soulsister-album ‘Heat’ met een tournee die hen op vrijdag 20 maart naar Capitole Gent brengt. Ze zullen er hun vele fans trakteren op al hun grote successen én nieuw werk.

Soulsister op 20 maart 2020 in Capitole Gent - Soulsister 1
(Foto: PSE)

Chemie en magie: Jan Leyers en Paul Michiels hebben ze samen altijd in overvloed tentoongespreid. Muziekbroeders van toen ze in 1986 nog half voor de grap The Soul Sisters heetten. Leveranciers van magische songs, van het debuut ‘You Get To Me’ via mijlpalen als ‘Like A Mountain’ en de wereldhit ‘The Way To Your Heart’ naar het rijpere werk: de inmiddels klassieke albums “Heat”, “Simple Rule” en “Swinging Like Big Dogs” met de hits ‘Through Before We Started’, ‘Facing Love’, ‘Changes’, ‘Tell Me What It Takes’, ‘Locks And Keys’ en zovele andere.

Live bleef de chemie al die jaren intact, met Jan als hart en brein van de groep en Paul als lichaam en ziel. Soul, pop, slimme rock: het duo kon het allemaal aan en deed het vonken en vlammen op talloze binnen- en buitenlandse podia.

Na de “definitieve” split in 1995 waren er in latere jaren eerst voorzichtige en daarna meer voldragen tijdelijke reünies (met o.a. optredens als verrassingsgast op Night of the Proms in België en Duitsland in 2007, niet minder dan 3 reünieconcerten Soulsister Live@Sportpaleis in 2008 en Soulsister Closer in 2009 in de Lotto Arena). De reünies werden uiteindelijk vanaf 2016 bekroond met een – wegens groot succes – altijd maar uitwaaierende tournee ‘30 jaar Soulsister’.

In 2020 vieren de heren de 30e verjaardag van hun tweede album “Heat” en zullen ze er opnieuw staan. Met volle overtuiging, trots op wat ze samen hadden, hebben en zullen hebben, én met nieuw werk! Het feestjaar wordt midden maart 2020 in stijl ingezet met een Rewind-concert in de Ancienne Belgique, waarbij Soulsister zijn album “Heat” integraal zal spelen. Daarna volgt een tournee die hen op 20 maart naar Capitole Gent brengt. Ze zullen er met een uitgebreide bezetting, compleet met blazers en percussionist al hun ijzersterke songs vertolken en die aanvullen met nieuw werk.

SOULSISTER op vrijdag 20 maart 2020 in Capitole Gent – Tickets: 32,48, 39,20 en 50,40 euro via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. 0,30 euro/min), www.teleticketservice.com en www.capitolegent.be. Tickets zijn meteen te koop.
Soulsister in Capitole Gent is een productie van PSE Belgium.