...

Pieter Casteleyn (Prins) en Roel Felius (vader Cinderella) vervolledigen hoofdcast ‘Cinderella’

Pieter Casteleyn (Prins) en Roel Felius (vader Cinderella) vervolledigen hoofdcast ‘Cinderella’ - Logo Music Hall 1

Pieter Casteleyn (Prins) en Roel Felius (vader Cinderella)
vervolledigen hoofdcast familiespektakel ‘Cinderella’

Pieter Casteleyn (Prins) en Roel Felius (vader Cinderella) vervolledigen hoofdcast ‘Cinderella’ - Cinderella 1
(Foto: Music Hall)

Vanaf 19 december presenteert Music Hall in Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent het betoverende, muzikale familiespektakel ‘Cinderella’. In deze vernieuwende, Nederlandstalige coming-of-age vertelling van het tijdloze sprookje, zullen 30 doorwinterde acteurs, zangers en dansers het beste van zichzelf geven. Met de jonge, Vlaamse talenten Isabelle Heremans (boze stiefmoeder), Sofie De Schryver (Emily – mama Cinderella), Stéphania Casneuf (stiefzus Drizella), Susan Tonnard (stiefzus Anastasia) en de Nederlandse toppers Roos van der Waerden (Cinderella) en Sacha Setubun (Lord Chamberlain), was het grootste deel van de hoofdcast al bekend, maar wie de rol van de Prins zal vertolken en wie er in de huid van de vader van Cinderella mag kruipen, was tot vandaag nog een goed bewaard geheim. Met Pieter Casteleyn (26 jaar) als Prins en Roel Felius (30, Halsteren – NL) als Georgevader van Cinderella – wordt de mooie lijn van jong en talentvol in de hoofdcast alleszins doorgetrokken.

Pieter Casteleyn wordt Prins en versterkt zo
de ‘Gentse connectie’ in ‘Cinderella’

Pieter Casteleyn (Prins) en Roel Felius (vader Cinderella) vervolledigen hoofdcast ‘Cinderella’ - Cinderella 2
(Foto: Music Hall)

Geboren en getogen Gentenaar Pieter Casteleyn (26 jaar) zet met zijn rol als Prins in ‘Cinderella’ een volgende stap in zijn zeer beloftevol gestarte carrière. Pieter studeerde in 2015 met onderscheiding af aan de musicalafdeling van het Koninklijk Conservatorium Brussel. Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij producties als ‘14-18’, ‘Assepoester, het tamelijk ware verhaal’ en ‘Ons kent ons’. Na zijn afstuderen trok hij een jaar naar Duitsland, waar hij in de Andrew Lloyd Webber-productie ‘Love Never Dies’ te zien was. Terug in België volgden voorstellingen zoals ‘Chaplin, de Musical’, ‘The Rocky Horror Show’, ‘Slisse & Cesar’ en ‘Arthur, of hoe je koning kan worden’.Daarnaast is Pieter als vaste backing vocal actief voor Helmut Lotti, waarmee hij regelmatig in binnen- en buitenland optreedt. Momenteel staat hij in de productie ‘40-45’ en speelt hij Frederic in ‘Campus 12’ op Ketnet.

Met ook Sofie de Schryver en Susan Tonnard die hun roots in Gent hebben, kunnen we stilaan spreken van een heuse ‘Gentse connectie’ in de hoofdcast van ‘Cinderella’. Het Oost-Vlaamse trio kijkt dan ook met wat extra spanning uit naar de voorstellingen van 2 tot 5 januari in Capitole Gent, waar er ongetwijfeld veel familie en vrienden in de zaal zullen zitten.

Roel Felius kruipt in de huid van George (vader Cinderella)

Pieter Casteleyn (Prins) en Roel Felius (vader Cinderella) vervolledigen hoofdcast ‘Cinderella’ - Cinderella 3
(Foto: House Of Entertainment)

De 30-jarige Roel Felius doorzwom ondanks zijn nog jonge leeftijd, al heel wat creatieve en professionele watertjes. Roel won in 2003, op 14-jarige leeftijd, de Nederlandse finale van het Junior Eurovisie Songfestival en vertegenwoordigde Nederland op de internationale finale in Kopenhagen.

In 2008 vertrok hij naar het buitenland om enkele jaren te werken in Disneyland Paris, als zanger, parade danser en poppenspeler. Vervolgens vertrok hij richting Azië, als productiezanger voor Universal Studios Japan, Universal Studios Singapore en Galaxy Macau. Ook heeft hij op cruise schepen gezongen en gedanst, voor Norwegian Cruise Line en MS Amadea.

Roel studeerde in 2015 af aan de American Musical Theatre Academy in Londen. In de eindvoorstelling van deze opleiding vertolkte hij de rol van Assepoesters Prins in ‘Into The Woods’ en hij was te zien in het ensemble van de familiemusical ‘Jack and the Beanstalk’ van het Greenwich Theatre London.

Afgelopen winter speelde hij mee in de Duitse tour van de show ‘Best Of Musical Starnights’.

Met de toevoeging van Pieter Casteleyn en Roel Felius, is de hoofdcast van deze betoverend mooie, hilarische en ontzettend pakkende, Nederlandstalige familievoorstelling nu helemaal compleet. Blink dus je beste glazen schoeisel en pompoenkoets maar op en kom vanaf 19 december met het ganse gezin kijken naar ‘Cinderella’ in Stadsschouwburg Antwerpen of Capitole Gent. Tickets & infowww.musichall.be

Bekijk HIER repetitiebeelden ‘Cinderella’
(incl. tekst en uitleg van producent Geert Allaert en componist Matt Dunkley)

Praktisch
‘Cinderella’
Stadsschouwburg Antwerpen
Donderdag 19 december – 20u (uitverkocht)
Vrijdag 20 december 2019 – 20u (première)
Zaterdag 21 december 2019 – 20u
Zondag 22 december 2019 – 15u
Maandag 23 december 2019 – 15u
Donderdag 26 december 2019 – 15u
Vrijdag 27 december 2019 – 15u
Zaterdag 28 december 2019 – 20u
Zondag 29 december 2019 – 15u
Maandag 30 december 2019 – 15u

Capitole Gent
Donderdag 2 januari 2020 – 20u (uitverkocht)
Vrijdag 3 januari 2020 – 20u
Zaterdag 4 januari 2020 – 15u
Zondag 5 januari 2020 – 15u

Nederlandstalig gesproken
Geschikt voor de ganse familie

Tickets & info: www.musichall.be