...

Elvis (Steve Ryckier) zet Witte Paard in vuur en vlam

-Blankenberge 21 september2019- Voor regelmatige bezoekers van Het Witte paard in Blankenberge klinkt de naam Steve Ryckier zeker bekend in de oren. Inderdaad deze man staat al meerdere jaren in de zomershow van het Witte paard in deze badstad. Deze zomer konden we hem nog bewonderen in de zomershow (Imagination) samen met Daisy Thys, Rafaël, Patrick Onzia en vele anderen. Maar Steve komt pas helemaal op dreef als hij in de huid van Elvis Presley kan kruipen. En dat was afgelopen zaterdag weer het geval. Het volledige Witte paard was dan ook uitverkocht, alle plaatsen waren bezet voor een mooie avond  met als titel “Elvis”Viva las Vegas” 50 years.

Elvis (Steve Ryckier) zet Witte Paard in vuur en vlam - Affiche Steve Ryckier Elvis 50 Years Las Vegas

Maar Steve zou Steve niet zijn moest hij de vele fans die er niet meer bij konden, teleur zou stellen. Dat deed hij natuurlijk niet en daarom deed hij er daags te voren nog een tweede show bovenop weliswaar ietsje anders maar toch weer top. Het eerste gedeelte op vrijdag bestond uit zijn inmiddels beroemde imitaties zoals daar zijn Julio Iglesias, Gilbert Bécaud, Soeur Sourire en vele anderen. In het tweede gedeelte dat volledig aan Elvis gewijd was en al een voorsmaakje was van “Elvis”Viva las Vegas” 50 years ging het dak er helemaal af. Deze show van Steve was weer top of the Bill en was zoals altijd “AF”.

Maar terug naar zaterdag de show begon iets na negen uur in ware Las Vegas stijl met draaiende witte lichten op het rode doek. En dan kregen we een eerste verrassingsact van de Farellos. Een zo gezegde poetsvrouw (frau Smidt) en haar partner die halsbrekende acrobatische toeren uithaalden op het podium en die in het tweede gedeelte nog eens zouden terugkeren met een act op een lage en hoge éénwieler. Een weliswaar komisch duo maar waar iedereen met open mond en stijgende verbazing zat naar te kijken.

Elvis (Steve Ryckier) zet Witte Paard in vuur en vlam - IMG 6755

En toen was het zover op de tonen van “Also sprach Zarathustra” kwamen voor de eerste keer de “Vegas Showgirls” in actie. Wat later gevolgd door Steve die de show inzette met “That’s Alright mama” waarmee hij al meteen de ganse zaal op sleeptouw nam. Het eerste gedeelte werd verder gezet met bekende en minder bekende nummers van “the king”. Op de tonen van “Love me tender” vormden zich enkele paartjes die spontaan begonnen te dansen. Het eerste gedeelte werd afgesloten zoals het begonnen was met nog enkele stevige Rock nummers. Daarna was het de beurt aan de Elverettes (backing vocals) met de Shoop Shoop song.

Elvis (Steve Ryckier) zet Witte Paard in vuur en vlam - IMG 2952

Ondertussen had “onze Elvis” tijd om van outfit te veranderen. Hij vervolgde het tweede gedeelte met o.a Mystery Train, The Wonder of You en op “You’ve lost that loving feeling” sloegen alweer enkele paartjes aan het dansen. Ondertussen zat ook de ganse zaal reeds mee te wiegen en bevonden ze zich hoe langer hoe meer in de “Elvis” mood. Alvorens over te gaan tot de pauze kregen we nog Blue Suede Shoes, My Boy en om te besluiten How Great Thou Art. En daarna viel voor het doek voor een welgekomen pauze voor zanger en publiek. Tijdens deze pauze ontdekten we nog twee opvallende toeschouwers namelijk politici Filip de Winter en Anke Vandermeersch (Vlaams Belang).

Elvis (Steve Ryckier) zet Witte Paard in vuur en vlam - IMG 3022

Het begin van het derde deel stond helemaal in het teken van de films die Elvis maakte. Daarvoor veranderde Steve steevast zijn outfit steeds geflankeerd en geholpen door twee dames van het ballet. Telkens volgde dan ook de vraag in welke film de outfit te zien was geweest? Maar de echte Elvis fans hadden daar uiteraard geen enkel probleem mee. Daarna was het tijd om af en toe al (zoals Elvis deed) links en rechts een sjaaltje met kussen uit te delen en of de dames er graag bij waren. Bij het nummer Blue Hawaii veranderden de sjaaltjes in Hawaiiaanse bloemenkransen

Elvis (Steve Ryckier) zet Witte Paard in vuur en vlam - IMG 6733

Deel vier werd afgesloten met “Can’t Help Falling In Love” waarop de paartjes nog een laatste keer de kans kregen om met hun man/vrouw te slowen. Daarna was het tijd om de medewerkers van de show voor te stellen zoals het orkest the Rico Zoroh Band, Backings The Elverettes, het internationale duo de Farellos en als laatste het prachtige ballet de Vegas Showgirls. Als bisnummer bracht hij daarna nog een medley bestaande uit  My Way, Blue Moon, i’ Ve Got A Woman/Amen. Besluit: Het was een fantastische Professionele show een Lotto Arena waardig, en zoals steeds de thuisblijvers hadden ongelijk. Bewijs daarvan was een staande ovatie van gans het Witte Paard aan het einde van de show. In ieder geval wij zijn fan en ik denk wij niet alleen. En zoals Elvis zou zeggen thank you for coming, thanks en see you soon. Wij wensen Steve langs deze weg nog veel succes toe.

Elvis (Steve Ryckier) zet Witte Paard in vuur en vlam - IMG 6761

voor meer foto’s klik hier

voor meer info: www.steveryckier.com  +32 497/40.37.24