...

La Cage Aux Folles’ nu ook in Capitole Gent.

Koen Crucke: “Hier zit ik al maanden op te wachten!

Sterrencast van La Cage Aux Folles maakte kennis met het script en decor. 

La Cage Aux Folles’ nu ook in Capitole Gent. - Affiche La Cage Aux Folles

Hij wou zo graag ‘La Cage Aux Folles’ spelen in Gent en op 7 december gaat dat gebeuren, want dan staat Koen Crucke met zijn collega’s in Capitole Gent. Vanaf morgen, zaterdag 14 september, kunnen er ook tickets besteld worden voor de voorstelling in Gent. Woensdagavond was Koen als ‘Zaza’ nog te gast bij Gert Late Night en morgennamiddag is hij als zichzelf van de partij op de Gentse Cultuurmarkt. Tussen 14.00 en 16.00 uur vind je hem op de stand van Deep Bridge, waar hij tekst en uitleg geeft rond de nieuwe theaterproductie. “Ik ben blij dat we na onze doortochten in Theater Elckerlyc te Antwerpen, een uitstap doen richting Capitole Gent. De perfecte locatie voor dit stuk.”

Tijdens een heerlijk ontbijt voorzien van bubbels, maakte de cast van ‘La Cage Aux Folles’ begin deze week kennis met het script en het decor. Op woensdag 16 oktober gaat ‘La Cage Aux Folles’ in de Antwerpse Elckerlyc in première en kan het grote publiek kennismaken met de Vlaamse versie van het gelauwerde stuk dat 35 jaar geleden in première ging op Broadway en ondertussen miljoenen mensen kon bekoren. ‘La Cage Aux Folles’ brengt op een humoristische, maar tegelijk ook integere wijze het verhaal van familiewaarden, onvoorwaardelijke liefde en de noodzaak om te vieren ‘wie je bent’, ongeacht je geaardheid.

De eerste opvoering was in 1983 en met onderwerpen als homoseksualiteit en Aids zorgde de wereldvermaarde musical voor grote controverse in het conservatieve Amerika. Regisseur Stany Crets kan voor zijn vernieuwde Vlaamse versie rekenen op een sterrencast, met in de hoofdrollen Koen Crucke (Albin Zaza) en Johny Voners (Georges). Zij krijgen het gezelschap van o.a. Greet Rouffaer (Jacqueline), Daisy Thys (Marie Dindon), Manou Kersting (Edourd Dindon), Helle Vanderheyden (Anne Dindon) en Matthew Michel (Jean Michel), aangevuld met een talentrijk ensemble en liveband.

La Cage Aux Folles’ nu ook in Capitole Gent. - Cast La Cage Aux Folles
(Foto: Deep Bridge)