...

Gratis event Retro Antwerp rolt dit weekend de rode loper uit voor Guy De Pré

Gratis event Retro Antwerp rolt dit weekend de rode loper uit voor Guy De Pré - Affiche retro Antwerp 1

Met meer dan 40.000 bezoekers werd de 3de Retro Sur Mer eind juli in Wenduine opnieuw een voltreffer en recordeditie. Organisator Radar Events verplaatst dit weekend diezelfde nostalgische retro- en vintagesfeer naar het Antwerpse Havenhuis en organiseert op zaterdag 14 en zondag 15 september de eerste editie van het gratis festival Retro Antwerp op het Zaha Hadidplein. “Muziek, vintage, oldtimers, heel veel beleving en randanimatie die de sfeer van fifties laat herleven, dat is wat wij dit weekend te bieden hebben op Retro Antwerp. Een totaalbeleving, met als blikvangers The Vintage Market, ontstaan uit een Facebookgroep die ondertussen meer dan 50.000 volgers heeft en die bij ons in real life een verlengstuk krijgt in de vorm van echte spullen, perfect geconditioneerd, in originele staat en verpakking. Verzamelaars en liefhebbers vinden bij ons the real thing”, zegt organisator Ben Mouling.

Op basis van de zonnige weersvoorspellingen en gecombineerd met de autoloze zondag, ziet het er alvast naar uit dat de eerste editie van Retro Antwerp komend weekend een voltreffer wordt. “Laat ons hopen”, gaat Ben Mouling verder. “We zijn de mensen van Part Of Antwerp zeer dankbaar dat we dankzij de samenwerking met hen, deze grootse outdoor retro gezinsbeleving nu ook een verlengstuk kunnen geven in het binnenland. Naast The Vintage & Retro Market zijn er dit weekend ook de oldtimers, bars en foodtrucks, The Modernettes, Beauty Boudoir en een Photodecor. Muzikaal wordt het uitkijken naar de diverse optredens. Zaterdagavond kan je terecht op ons ‘Roots Festival’ met o.a. DJ Benny Blue, Walter Broes & The Mercenaries en de Antwerpse Belle Starr & The Boot Jackes. Zondagmiddag is het ‘Radio Modern’-tijd met o.a. Sebi Lee en Along Comes Mary.

Guy De Pré

Gratis event Retro Antwerp rolt dit weekend de rode loper uit voor Guy De Pré - Guy De Pré 1
(Foto (c) Radio 2 / VRT)

Een opvallende naam op de Retro Antwerp-affiche is die van Radio 2-presentator en dj Guy De Pré. Elke zondagvoormiddag duikt hij in ‘De Pré Historie’ terug in de roemrijke muziekgeschiedenis, maar zaterdagavond kruipt hij nog eens achter de draaitafels en sluit hij tussen 22.00 uur en middernacht de eerste festivaldag af. “Ik was er deze zomer bij aan zee op Retro Sur Mer, dus ik weet wat voor prachtig festival er straks wordt opgebouwd rond het Antwerpse Havenhuis. Op een unieke locatie krijgen de mensen de kans om letterlijk meegezogen te worden in de sfeer van de jaren vijftig en zestig. Dit is een unieke ervaring voor het ganse gezin en iedereen die van retro houdt, en wat dat laatste betreft zie ik die categorie de laatste jaren groeien en verjongen. Een deel van de jeugd wil op één of andere manier het verleden opnieuw beleven en die kans krijgen ze op Retro Antwerp”, zegt Guy De Pré enthousiast.

Retro Antwerp vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september op het Zaha Hadidplein rond het Havenhuis én is gratis! Zaterdag kan je er terecht van 12.00 uur tot middernacht. Op de autoloze zondag begint het festival om 13.00 uur en eindigt het rond 19.00 uur.

Retro Antwerp wordt georganiseerd door Radar Events in samenwerking met Part Of Antwerp.
Meer info vind je op www.partofantwerp.be en de Facebookpagina van Retro Antwerp.