...

Johan Veugelers en Jean-Marie Pfaff lanceren hun veelbesproken duetsingle ‘Rucki Zucki’

Johan Veugelers en Jean-Marie Pfaff lanceren hun veelbesproken duetsingle 'Rucki Zucki' - Logo House Of Entertainment

“De nieuwe ‘Dos Cervezas’?
Wie weet, maar we hebben ons alleszins geamuseerd”

(Jean-Marie Pfaff)

Johan Veugelers en Jean-Marie Pfaff lanceren hun veelbesproken duetsingle 'Rucki Zucki' - Hoes Rucki Zucki
(Foto: House Of Entertainment)

Vorig jaar vonden, na een pauze van 32(!) jaar, opnieuw de legendarische Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze. Het werden twee memorabele, muzikale avonden in een unieke en vriendschappelijke sfeer, met Bratwursten, Dirndls, Lederhosen, natuurlijk veel Wieze Festbier én een zingende Jean-Marie Pfaff!

Jean-Marie is naast een levende legende ook geboren Lebbekenaar (Wieze = deelgemeente Lebbeke), maakte furore bij Bayern München (dé stad van de Oktoberfeesten) en beleefde in zijn jeugd, samen met de ganse familie, de Wieze Oktoberfeesten op hun hoogtepunt. De ideale ambassadeur dus en die taak neemt onze nationale keepertrots zeer ernstig. Vorig jaar deed Jean-Marie de Oktoberhallen ontploffen door samen met Dennie Christian diens grootste hits te brengen, maar voor de Wieze Oktoberfeesten 2019 gaat ‘El Sympatico’ nog een stevig stapje verder!

Culthit ‘Rucki Zucki’ in Nederlandstalig jasje
Met het oog op het laten herleven van de oude, rijke traditie van de Wieze Oktoberfeesten, kwam er na rondvraag door de organisatie bij de oudere bezoekers steeds 1 liedje ter sprake: ‘Rucki Zucki’ van Ernst Neger (bekijk HIER). Dit nummer – met bijhorend “dansje” – was in de jaren ’70 en ’80 hét lijflied van de Wieze Oktoberfeesten en dus opperde de organisatie het idee om de Nederlandse zanger-accordeonist en gerenommeerd ambiancebeest Johan Veugelers – die tijdens de vorige editie zo’n indruk maakte op de organisatie dat ze hem meteen vastlegden voor 2019 (en alle edities die nog mogen volgen) – hiervan een nieuwe, Nederlandstalige versie te laten maken, met als het even kon ook een (zang)rol erin voor ambassadeur Jean-Marie Pfaff.

Johan zag dit meteen zitten en schreef een Nederlandstalige tekst, en ook Jean-Marie stemde enthousiast in om zijn stem te lenen aan de nieuwe ‘Rucki Zucki’.

Clip met Wieze en lokale bevolking in de spotlight
Voor deze nieuwe versie van de ‘Rucki Zucki’ werd ook een clipje opgenomen en daarvoor trokken Jean-Marie en Johan naar het Oost-Vlaamse Wieze. Na een korte zoektocht in en rond Wieze, en met de hulp van ‘Wiezekind 2019’ Lien Van de Steen, belanden de heren op de parking van de Oktoberhallen, waar er samen met de lokale bevolking alvast een mini-Oktoberfeest losbarst!

Gouden plaat voor de Paus
Met ‘Rucki Zucki’ is de ex-doelman niet aan zijn proefstuk als zanger toe, sterker nog, in 1984 scoorde Jean-Marie zelfs een gouden plaat in Duitsland met de duetsingle ‘Wir Zwei’ met Fenna. Die gouden plaat overhandigde hij later zowaar persoonlijk aan Paus Johannes Paulus II in Rome.

Of het met ‘Rucki Zucki’ zo’n vaart zal lopen, dat zal de toekomst uitwijzen, maar Johan en Jean-Marie hebben zich alleszins kostelijk geamuseerd met de opname ervan. Het sympathieke duo zal het nummer voor het eerst live brengen samen op vrijdag 18 oktober 2019 tijdens de Wieze Oktoberfeesten in de Oktoberhallen te Wieze.
“Ik vind het een enorme eer dat de organisatie van de Wieze Oktoberfeesten me dit gevraagd heeft en dat ik dit met Jean-Marie mag doen, dat is toch echt wel de kers op de taart”, zegt Johan Veugelers, die al enkele jaren in Vlaanderen (Aarschot) woont. “Ik kreeg in Nederland de verhalen over de legendarische Belgische doelman mee van mijn grootvader en we volgden de avonturen van ‘De Pfaffs’ ook jarenlang geboeid voor de buis. Ik was dus best wel zenuwachtig om dit met hem te doen, maar Jean-Marie heeft zijn bijnaam ‘El Sympatico’ echt niet gestolen, want hij stelde me meteen op mijn gemak. We gaan ervoor!” 

 

“Ik heb me goed geamuseerd met Johan in de studio en bij de opname van de clip”, aldus Jean-Marie Pfaff. “Mijn schoonzoon Sam (Gooris) is een echte ambiancemaker, maar Johan kan er ook wat van, dat zag ik vorig jaar op de Wieze Oktoberfeesten, heel de zaal stond op z’n kop. Ik weet dat ik geen zanger ben, maar ik zing wel graag en maak graag ambiance. De mensen moeten zich wat meer gewoon amuseren, want er is al miserie genoeg. Het zou fantastisch zijn moesten we heel de Oktoberhallen mee kunnen laten zingen én het bijhorend dansje van de ‘Rucki Zucki’ laten doen. Of we er ook mee tot bij de Paus gaan geraken, dat durf ik niet voorspellen, maar alles kan hé”, besluit Jean-Marie met zijn eeuwige glimlach

‘Rucki Zucki’, de duetsingle van Johan Veugelers & Jean-Marie Pfaff, kan u HIER beluisteren en/of downloaden.

De Wieze Oktoberfeesten 2019 vinden plaats op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober 2019 in de Oktoberhallen te Wieze, met o.a. Dennie Christian, Yves Segers, Danny Fabry, Die Verdammte Spielerei, AlpenFever, Aalsterse Gilles, Eveline Cannoot, Die DJ’s Aus den Bergen, Johan Veugelers en Jean-Marie Pfaff. Tickets & info: www.wiezeoktoberfeesten.be

Johan Veugelers en Jean-Marie Pfaff lanceren hun veelbesproken duetsingle 'Rucki Zucki' - Wieze oktoberfeesten 4