...

‘Leive Vloms’ brengt op 2 augustus een eerbetoon aan Paul Severs.

 

‘Leive Vloms’ brengt op 2 augustus met alle artiesten, Nina Butera en zijn familie een eerbetoon aan Paul Severs.

‘Leive Vloms’ brengt op 2 augustus een eerbetoon aan Paul Severs. - Leive Vloms 1

Ze waren met meer dan 3000, de mensen die in april afscheid namen van Paul Severs. De zanger van o.a. ‘Zeg ‘ns meisje’, ‘Geen wonder dat ik ween’ en ‘Ik ben verliefd op jou’ overleed op 70-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval die hij kreeg tijdens een fietstocht. Ook bij ‘Leive Vloms’, het gratis schlager- en ambiancefestival dat op vrijdag 2 augustus voor de 3dekeer plaatsvindt op de Leuvense Oude Markt, kwam het nieuws hard aan.

Paul was laaiend enthousiast toen we hem contacteerden, want het zou de eerste keer geweest zijn dat hij met een live band kon schitteren op de iconische Oude Markt, maar helaas heeft het niet mogen zijn. Met de goedkeuring van zijn enige zoon Christophe, brengen we op 2 augustus een eerbetoon aan één van de grootste artiesten uit de Vlaamse showbizz. Wim Soutaer en Charles Van Domburg, Mama’s Jasje en de jarige Bart Kaëll – hij wordt 59 – brengen met de New Bis Band hun favoriete Paul Severs-hit.

‘Leive Vloms’ brengt op 2 augustus een eerbetoon aan Paul Severs. - IMG 0641
(Foto: Wim Soutaer en Charles Van Domburg)

Ook de 15-jarige Nina Butera, een protegé van de familie Severs, brengt binnen het programma haar recente single ‘Terug bij mij’, een liedje dat Christophe componeerde als muzikaal eerbetoon aan zijn vader”, zegt Erik De Rop, medeorganisator en voorzitter van VZW Oude Markt. “We vinden het heel fijn dat mijn vader dit eerbetoon krijgt op een festival en een plek waar hij zelf graag had gestaan.

Het podium, optreden, muziek maken, dat was zijn lang leven en het is mooi om zien hoe hij op deze manier verder leeft. Samen met Nina Butera, draag ik graag mijn steentje bij en brengen we ‘Terug bij mij’, een universeel liedje dat ik schreef en waarmee ik het verdriet en het gemis dat hij achterlaat probeer te verwerken. Los van het persoonlijke karakter, ben ik blij dat het liedje zijn weg heeft gevonden in de hitparade.

‘Leive Vloms’ brengt op 2 augustus een eerbetoon aan Paul Severs. - Leive Vloms 2019
(Foto: (c) Marc Torbeyns)

We steunen ‘Leive Vloms’ omdat het ‘gratis’ festival ook de aandacht vestigt en centen ophaalt voor MS (Multiple Sclerose), een ziekte die kan worden behandeld, maar niet genezen. Dat sociale engagement heb ik inderdaad van mijn vader, want hij zou er ook op gestaan hebben om dit onder de aandacht te brengen”, zegt Christophe Severs.

De 3de editie van ‘Leive Vloms’ vindt plaats op vrijdag 2 augustus op de Leuvense Oude Markt. Wim Soutaer en Charles Van Domburg, Mama’s Jasje en Bart Kaëll brengen er met de New Bis Band hun grootste hits en een eerbetoon aan Paul Severs, waar ook Nina Butera aan meewerkt. Het festival is gratis, maar er worden opnieuw centen opgehaald voor de strijd tegen MS.

‘Leive Vloms’ brengt op 2 augustus een eerbetoon aan Paul Severs. - Affiche Leive Vloms 2019

Meer info vind je op www.leivevloms.be

‘Leive Vloms’ brengt op 2 augustus een eerbetoon aan Paul Severs. - Logo House Of Entertainment