...

Wie wint “de grote prijs Guy De Pré”?

Wie wint "de grote prijs Guy De Pré"? - Retro sur mer 1 1

Guy De Pré: “Ik ben heel benieuwd wie er naar huis gaat met ‘De grote prijs Guy De Pré’?”

Wie wint "de grote prijs Guy De Pré"? - Retro sur Mer 6

In Wenduine wordt er afgeteld naar komend weekend, want op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli is het terrein rond De Rotonde gereserveerd voor de 3de editie van Retro Sur Mer. Met 30.000 bezoekers groeide het gratis evenement de voorbije jaren uit tot één van de populairste happenings aan onze Belgische kust en met het voorspelde goede weer zou dat cijfer volgende week wel eens stevig kunnen aandikken. Radio 2-presentator Guy De Pré en schepen Marleen De Soete kijken uit naar het festival. “Vorig jaar was ik er toen het festival werd opgebouwd en zag ik met mijn eigen ogen het publiek toestromen om foto’s te maken van de aankomende oldtimers. I

k ben blij dat organisator Radar Events en de gemeente Wenduine, De Haan mij hebben uitgenodigd. Zaterdagavond kruip ik nog eens achter de draaitafels en omringd door The Retronettes pin-up dancers, speel ik een setje tijdens de Radio Modern-avond. Zondagmiddag verschijn ik terug op het appel en mag ik ‘De Grote Prijs Guy De Pré’ uitreiken aan de mooiste oldtimer. Dat wordt nog een stevige opdracht als ik zie hoeveel unieke wagens er zich nu al hebben ingeschreven”, zegt de bekende radiomaker enthousiast.

Schepen van toerisme Marleen De Soete: “Retro Sur Mer heeft net als alle andere zomerse activiteiten (Beachland, Kok@Zee, Engie Parkies, Trammelant, e.v.a.) een vaste plek gekregen in onze goedgevulde activiteitenkalender. Als je graag een nostalgische trip wil beleven doorheen de jaren vijftig en zestig, dan moet je komend weekend langslopen om te kijken naar de oldtimers, rond te kuieren op de unieke retro- en vintage market, je kids te zien glunderen op de retro kermis of geanimeerd zien worden door de Retronettes. Kom met het ganse gezin genieten van de lekkere hapjes, drankjes, de muziek en de optredens. Retro Sur Mer is een totaalbeleving voor families, maar ook de hippe vloggers, bloggers en social media-influencers hebben straks weer ogen te kort.

Wat de muziek betreft openen we de vrijdagavond het SJOCK Festival. Op zaterdag gaan we voor een fifties-party met Radio Modern en Guy De Pré, en op zondag sluiten we af met Rockabillyday Belgium. Nieuw is de verkiezing van Miss en Mister Retro Sur Mer, de aanwezigheid van replica’s uit de populaire tv-serie ‘The Dukes of Hazard’, oldtimers op afstandsbediening, en sportievelingen kunnen op vrijdagavond meelopen met de retro-runThe Vintage Market, een Facebookgroep met 50.000 leden, gaat live en is ook aanwezig op ons festival. Trouwens, op de dijk zijn de oldtimers welkom van voor 1970 en op de markt is er plaats voor wagens na 1970 en voor 1990. Je ziet, we hebben een gevarieerd programma dat meer dan de moeite waard is”, zegt Ben Mouling van Radar Events.

Retro Sur Mer vindt plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 juli op De Rotonde van Wenduine, De Haan. Meer info over het festival en de andere zomeractiviteiten, vind je op www.visitdehaan.be en www.retrosurmer.be

Wie wint "de grote prijs Guy De Pré"? - Logo House Of Entertainment