...

Geslaagde premiére Immagination en staande ovatie voor overgebleven Strangers

-Blankenberge 19 juli 2019- Vrijdagavond 19 juli ging in het Witte Paard de nieuwe show Imagination in premiére in het Witte Paard in Blankenberge. In navolging van de show “Celebration” van verleden jaar ligt de klemtoon meer en meer op zang en show in plaats van de gekende onderbroekenhumor. Zoals verleden jaar al aangekondigd zal Deborah De Proost uit Wortel het alter ego van Nele Goossens dit jaar niet te zien zijn. Deborah zal zeker door de jaarlijkse bezoekers gemist worden. Ook haar medepresentator Peter Thyssen en zangeres Sandrine zijn er dit jaar niet meer bij.

Geslaagde premiére Immagination en staande ovatie voor overgebleven Strangers - IMG 1532
(Foto: Miss Imagination)

De show zelf begint met miss Imagination die regelmatig door te slaan op een gong kwam aankondigen over hoeveel minuten de show zal van start zou gaan. En dan omstreeks 20.40u was het zover en werden we verwelkomd door gastvrouw en-heer Daisy Thys en Patrick Onzia. Eén voor één stelden ze de artiesten voor die later in de show zouden optreden. Bij de eerste act van de Saly Brothers die met een bol aan een koord een soort tapdans uitvoerden klonk er al spontaan een groot applaus. Spannend werd het pas toen er een dame uit het publiek werd gehaald en er één van de broers met zijn koord  ging ronddansen. Dat het touw heel kortbij was bewees het opvliegende haar van de dame in kwestie (zie foto). Ze was dan ook heel opgelucht dat ze het podium heelhuids kon verlaten.

Geslaagde premiére Immagination en staande ovatie voor overgebleven Strangers - IMG 1541

Met Nest Adriaenssen zat de sfeer er helemaal in en tal van de nummers werden luidkeels meegebruld door de ganse zaal. Bij het inzetten van het nummer “Antwerpen” gingen de volgspots de zaal in en warempel daar zaten twee van de nog overgebleven Strangers Bob en John, Alex kon er niet bij zijn wegens vakantie. Samen met Nest zongen ze het nummer verder helemaal uit, wat hen even later een staande ovatie van het publiek opleverde. We mogen zeker spreken van een aangename onaangekondigde verrassing en “historisch moment”.

Geslaagde premiére Immagination en staande ovatie voor overgebleven Strangers - IMG 1577
( Foto: John van de Strangers)
Geslaagde premiére Immagination en staande ovatie voor overgebleven Strangers - IMG 1574
( Foto: Bob van De Strangers)

Bij de volgende artieste Natalya Netselya waren de ooo’s en de aaaa’s niet uit de lucht, de  Russische dame is een kei in zandstrooien. Ze werd geboren in Jekaterinenburg, Rusland. Ze volgde een opleiding architectuur en kunsten aan de universiteit van Minsk. Sinds 2006 toert ze met haar unieke Sandshowen en werd ze meester in de zandkunsttechniek. In tegenstelling tot het maken van zandtapijten, wordt er hier niet gewerkt met gekleurd zand, niet alleen is dit zand egaal van kleur ook de techniek is totaal verschillend.

Geslaagde premiére Immagination en staande ovatie voor overgebleven Strangers - IMG 1561
(Foto: zandtekening Natalya Netselya)

Helmutt het alter ego van Collin’s little Brother laat zich niet zomaar in een hokje duwen. Op zijn eigen charmante manier probeert hij de alledaagse problemen, waarmee we allemaal worden geconfronteerd, aan te pakken. Helaas, blijft het bij hem meestal bij proberen. Hij vertelt echte verhalen op zijn eigen freaky manier en combineert humor en tragedie. Laat je vooral door hem verrassen. Collin’s little Brother entertaint op een vreemde en creatieve manier.

Geslaagde premiére Immagination en staande ovatie voor overgebleven Strangers - IMG 5801
(Foto: Collin’s little Brother)

Stieve Ryckier die samen met Patrick Onzia, Frederic Celini en Dimitri Verhoeven de mannelijke zang en dansacts voor hun rekening nemen. Hij schittert weer in geweldige immitaties van verschillende beroemdheden. Julio Iglesias, Michaël Jackson en Elvis Presley om er maar een paar te noemen. Dat hij een fantastische Elvis immitator is kan je duidelijk zien, want bij iedere zang- en dansacts ontdek je wel een paar Elvis bewegingen. Je kan naar de man zijn Elvis show in hetzelfde Witte paard komen kijken op 21 september. De uitvoering van het nummer “Ghost Busters” samen met zijn drie collega’s, werd door het publiek ten zeerste gewaardeerd en meegezongen. Maar regelmatig krijgen we de heren ook te horen samen met de dames  Daisy Thys en de Satyn Sisters.

Geslaagde premiére Immagination en staande ovatie voor overgebleven Strangers - IMG 5720
(Foto: Steve Ryckier)

over Rafael kunnen we kort zijn Magie en clownerie inspireerden hem al op zeer jonge leeftijd. Zijn eerste show vertoonde hij al toen hij amper 6 jaar jong was en sindsdien laat de goochelmicrobe liet hem niet meer los. Rafael won prestigieuze prijzen zoals de ‘Magic Hands Award’in Belgiê, de Mandrake d’Orin Parijs, les anneaux d’Argentin Lauzanne en in Las Vegas, als eerste en enige Belg ooit, de ‘Golden Lion Award’ uit de handen van Siegfried & Roy. Deze award is de Oscar van de goochelaars. Na heel de wereld afgereisd te hebben is Rafael vereerd om na 20 jaar afwezigheid terug te keren naar Het Witte Paard om u te laten genieten van zijn magische kunsten.

Geslaagde premiére Immagination en staande ovatie voor overgebleven Strangers - IMG 5750
(Foto: Rafael in actie)

Toen we twee mannen op het podium te zien kregen die met kegels begonnen te jongleren, dachten we daar gaan we weer de zoveelste jongleer act. maar dat was buiten de waard gerekend. Strahlemann & Söhne want zo heten de heren, wisten met hun act menig toeschouwer te verbazen. Want terwijl ze met de kegels naar mekaar wierpen kleden ze zich achtereenvolgens uit en opnieuw aan. Menig mond viel dan ook open van verbazing, een welverdiend applaus was dan ook hun beloning aan het einde van hun act .

De laatste in het rijtje Rubel Medini Rola rola is een ingewikkelde en bijzondere evenwichtsoefening. Al op jonge leeftijd slaagde Rubel erin om in balans te blijven op maar liefst zeven lagen. Hij reisde met zijn act de hele wereld af. Zo was hij te zien in Circus Achille Zavatta in Frankrijk, tijdens het internationale Festival de Vosges en in Hansa Variete in Duitsland. Rubel verrast je ongetwijfeld merkwaardige act. Deze zomer kan je deze man dus vinden in het Witte Paard. En daarmee is dan ook de zesde en laatste internationale act aan bod gekomen.

meer foto’s klik hier

‘Imagination’ loopt van 19 juli tot en met 9 september in Het Witte Paard. Tickets vanaf 39 euro op www.witte-paard.be of 050/41.11.00.

Regie

Jos Dom

Choreografie

Camilla Bevans
Muzikale leiding

Patrick Desmedt

Kostuumontwerp

Elvira Van Bavinckhove

Witte Paard Vegas Showgirls

Patrick Desmedt – Muzikale leiding, toetsen

Erik Jongmans – Sax, fluit, toetsen

Etienne Quinart – Trompet

Kris Vanzielegem – Drums

Alain Verriest – Bas

Hervé Parent – Gitaar

Witte Paard Showballet

Nicolette Bazeley

Ellie Birchall

Madi Beck

Katja Saly

Laurie McIntyre