...

Mathias Vergels scoort met ‘Helena’ een Zomerhit-nominatie

Mathias Vergels scoort met ‘Helena’ een Zomerhit-nominatie, ‘Soloartiest’ en ‘Doorbraak’

Mathias Vergels scoort met ‘Helena’ een Zomerhit-nominatie - Mathias Vergels Helena

Het duurde even voor de 26-jarige Mathias Vergels zijn weg vond in de muziekwereld, maar ruim twee jaar na de release van ‘Margherita’ en ‘Hotel Mama’, zorgt ‘Helena’ voor zijn eerste hit. “De tweede eigenlijk, want ‘Wij alleen’ was ook goed voor een top 10-notering in de Vlaamse Ultratop 50”, zegt Mathias.

Frisse Nederlandstalige popsongs die voorzien zijn van een gelaagde toegankelijkheid, dat is wat ik het liefste schrijf en zing, en wat mijn publiek apprecieert. Hans Kusters, de man die Clouseau ontdekte en nog heel wat artiesten heeft grootgemaakt, gaf mij de kans om een album op te nemen. Dat album verschijnt in het najaar en dat ben ik aan het opnemen met de Fondenberg Brothers, die instaan voor de productie en perfect aanvoelen hoe ik wil klinken.

‘Helena’ ontstond tijdens een schrijfsessie met Manu Huylebroeck en Lukas Sabbe. Ik weet niet goed hoe ik het juist moet omschrijven, maar toen de song klaar was, vulde een speelse blijheid de ruimte. We waren alle drie aan het glimlachen en instinctief voelden we dat het juist zat. Dat gevoel werd meteen bevestigd door mijn manager Bob (Savenberg) die ons enthousiast opbelde. “Mannen, dit is het”, en ik moet zeggen dat hij gelijk heeft gekregen, want ‘Helena’ is ondertussen één van de meest gedraaide songs op de radio.     

we staan ermee op 4 in De Vlaamse Ultratop 50 en na mijn doortocht in ‘Vlaanderen Feest’, zijn we nu ook nog genomineerd voor Radio 2 Zomerhit én ook in de categorieën ‘Beste Doorbraak’ en ‘Beste soloartiest’. Ja, dat is gek. Ik ben echt even moeten gaan zitten om het allemaal te beseffen. En die nominaties zijn niet alleen mijn verdienste, maar ook die van het team mensen dat mij dagdagelijks omringt, ‘Helena’ is samen met ‘Wij alleen’ de perfecte blauwdruk van hoe mijn debuutcd gaat klinken.

Dat is voor het najaar, want eerst gaan we zieltjes winnen en hopen dat er veel mensen zijn die dadelijk stemmen voor ‘Helena’. De nominatie op zich is al een overwinning, maar ik zeg niet neen om Zomerhit te winnen, integendeel”, zegt Mathias Vergels lachend.
Mathias Vergels is met ‘Helena’ één van de 10 genomineerden voor Radio 2 Zomerhit én ook in de categorieën ‘Beste Doorbraak’ en ‘Beste soloartiest’.. Vanaf vandaag kan je stemmen via www.radio2.be

Mathias Vergels scoort met ‘Helena’ een Zomerhit-nominatie - Logo House Of Entertainment