...

16e Vijverfestival Dilbeek groot succes

-Dilbeek 13 juli 2019-Het gratis Vijverfestival in en rond het gemeentelijk park van Dilbeek staat al jaren aan de top met een uitgebreid programma waarop voor elk familielid aan zijn trekken komt. Dat bewees ook de op vrijdagavond geprogrammeerde Gunter Neefs op het Pattatenveld. Met groot succes want jaar na jaar zakken rond de tienduizend festivalgangers af naar het centrum van Dilbeek en dat was afgelopen vrijdag en zaterdag weer te merken. Van heinde en ver kwam men weer afgezakt naar het inmiddels heel bekende vijverfestival.

16e Vijverfestival Dilbeek groot succes - IMG 5586

Met topbands als De Mens, Freaky Age of Ertebrekers werd een programma samengesteld dat mocht gezien worden. Toen zaterdag “De Mens” op het podium verscheen was er nog amper een plekje vrij op het groot dalend grasveld voor het gemeentehuis. zij begonnen met het nummer ergens onderweg. Daarna ging het er wel wat heviger aan toe met “en in Gent” waarbij het publiek helemaal uit de bol ging. Echt gevaarlijk werd het bij het inzetten van het bisnummer “Irene”. Een paar toeschouwers kregen het zo warm dat ze zowaar verkoeling gingen zoeken in de vijver voor het podium. Gelukkig bleef het enkel bij deze vier.

16e Vijverfestival Dilbeek groot succes - IMG 1420

Iets na 12 uur ’s nachts mochten de Ertenbrekers als laatste groep het 16e vijverfestival afsluiten. Filip Kauwlier vertelde ons even voor hij het podium opstapte dat hij het publiek ging inpakken met zijn sensuele bewegingen. Van die sensuele bewegingen hebben we eerlijk gezegd niet veel gemerkt. De sfeer daarentegen die was top dat bewees het talrijk opgekomen publiek meermaals door mee te dansen op de nummers van de groep. Omstreeks kwart over één zat het 16e vijverfestival erop en keerden de vele festivalgangers moe maar tevreden terug.

16e Vijverfestival Dilbeek groot succes - IMG 1440

Het vijverfestival draagt al jaren ecologie hoog in het vaandel, dit was deze editie niet anders. Nieuw waren naast de herbruikbare drinkbekers, nu ook de herbruikbare eetbakjes. Wel was het voor vele festivalgangers verwarrend dat ze de eetbakjes konden terugbrengen, maar de bekers niet. Daar moet zeker nog wat op gevonden worden en de organisatie kennende zullen ze daar wel nog werk van maken. Maar zoals steeds zal het vijverfestival de komende weken zeker nog door de organisatoren geëvalueerd worden en waar nodig zullen er uiteraard verbeteringen aangebracht worden.

Vijverfestival Dilbeek 2019
(achter de schermen: Frank Van, der Linden met fan)

We liepen ook nog even langs bij het Rode kruis. Daar wist de verantwoordelijke ons mee te delen dat ze maar een 20-tal interventies hadden gehad gedurende de twee dagen dat het festival duurde. Op onze mail naar de vervanger van de woordvoerster van de Dilbeeks politie kregen we tot op heden nog geen antwoord. Dus we veronderstellen dan ook dat bij hen het vijverfestival incidentloos is verlopen. Vermelden we nog even dat niettegenstaande het vele volk er toch minder afval werd achtergelaten op de festivalweide. En nu is het voor velen terug aftellen naar de 17e editie in 2020, bij leven en welzijn zijn we er dan uiteraard terug bij.

voor meer foto’s klik hier