...

Het Pajottenland in het middelpunt van de fotografie

Het Pajottenland in het middelpunt van de fotografieof fotografie over de gemeentelijke grenzen heen

Het Fotografencollectief De Pajot, de Lennikse fotoclub is niet aan zijn proefstuk toe. Deze kleine, maar fervente vriendenkring is sedert jaren een vaste culturele waarde gedurende de Jaarmarkt. En dat zal in 2019 niet anders zijn.

Maar er is meer. De vereniging bestaat 10 jaar en bij die gelegenheid organiseert zij in samenwerking met de provinciale koepelorganisatie VBF (Vlaams-Brabantse Fotokringen vzw) een grote fototentoonstelling, waaraan behalve De Pajot, 18 fotoclubs uit onze provincie deelnemen.

Hoe verknocht het Fotografencollectief ook is aan de Lennikse eigenheid, omwille van de beschikbare zaalfaciliteiten en de omvang van de tentoonstelling, bleek de dichtst bij zijnde mogelijkheid De Cam in Gooik te zijn. Zelfs de Cultuurschuur blijkt nipt te voldoen qua oppervlakte om de bijna 120 foto’s op een ordentelijke manier te exposeren.

Omdat het Fotografencollectief De Pajot vasthoudt aan het jaarlijkse clubsalon tijdens de Jaarmarkt van 23 november 2019 in de Schepenbank en ook om uit het vaarwater te blijven van andere culturele verenigingen, gaat het provinciaal fotosalon door van 31 mei tot en met 2 juni 2019.

Deze manifestatie is een must voor elke liefhebber van beeldende kunst !

Het Pajottenland in het middelpunt van de fotografie - Uitnodiging VBF 2019