...

Blitzbezoek Theo Francken aan Blankenberge

Theo Francken ex-staatssecretaris van asiel en migratie verraste deze middag vriend en vijand door een blitzbezoek aan Blankenberge. Omstreeks 13.30u maakte Theo zijn opwachting samen met Assita Kanko op het Leopold III plein (station van Blankenberge). Het was de bedoeling om de West-Vlaamse N-VA kandidaten voor de verkiezingen van 26 mei een duwtje in de rug te geven. Plaatselijk burgemeester Daphné Dumery kwam samen met een delegatie N-VA leden Theo en Assita welkom heten in Blankenberge.

Blitzbezoek Theo Francken aan Blankenberge - IMG 0734
(In het gezelschap van Theo en Assinta de West-Vlaamse kandidaten o.a. De Vreese Maaike, Degrande Gijs, Caus nele, Loonens sander, Ingels Yngvild, Vermeulen brecht, Dumery Daphné, Vermeersch Joren en Larock Nico)

Theo had nog maar pas het plein betreden of menig voorbijganger vroeg voor een foto of een selfie met hem. Theo deed het allemaal met plezier en met de grootste glimlach die we van hem gewoon zijn. Hetzelfde scenario speelde zich ook af in de Kerkstraat (belangrijkste winkelstraat). Vandaar ging het via de trappen aan het eind van de Kerkstraat naar de zeedijk. daar werd er nog even tijd genomen voor een groepsfoto op het strand samen met hoofdredder Tom Cockle.Blitzbezoek Theo Francken aan Blankenberge - IMG 0740Het gezelschap ging verder op de dijk om het korte bezoek te eindigen op de Grote markt. Daar werd het ganse gezelschap een drankje aangeboden door de sympathieke uitbaters van de Mercato. Daarna vertrok een beperkt gezelschap met Theo richting tramhalte om met dat vervoersmiddel (leve het openbaar vervoer) verder te sporen naar Oostende, Nieuwpoort en Oost-Duinkerke. Daar zal hij deze avond nog twee lezingen houden over zijn afgelopen asiel-en migratiebeleid. Bij deze is de campagne voor 26 mei officieel afgetrapt.

Blitzbezoek Theo Francken aan Blankenberge - IMG 0759 2Voor meer foto’s klik hier