...

Wie is de mooiste Voil Jeanet van Aalst

Wie is de mooiste Voil Jeanet van Aalst - Campagnebeeld Radio 2 OVL Voil Jeanetten
links: Geert Houck, rechts: Niki Vandriessche, onder: Dirk Ghijs

Presentatoren Radio 2 Oost-Vlaanderen ‘Voil Jeanet’ voor één dag

Op maandag 4 maart trekken de drie mannelijke presentatoren van Radio 2 Oost-Vlaanderen naar Aalst Carnaval. Dirk Ghijs, Geert Houck en Niki Vandriessche presenteren er voor de gelegenheid als ‘Voil Jeanetten’. Onze drie Oost-Vlaamse ‘Madammen’ gaan met hun uitzending helemaal live tussen 12u-13u van aan de Pierre Corneliskaai in Aalst, waar op dat moment volop de vorming van de maandagsstoet aan de gang is.

Wie is de mooiste ‘Voil Jeanet’?

De presentatoren daagden elkaar uit om als schoonste ‘Voil Jeanet’ uit de bus te komen. Daar hebben ze steun en tips voor nodig van échte diehards en die heeft Radio 2 Oost-Vlaanderen gevonden. Enkele experten hielpen hen in hun zoektocht naar de benodigdheden. Dat zijn er heel wat: een bontjas, een lampenkap, een vogelkooi… En, let op! Een ‘Voil Jeanet’ is geen travestiet!

Ook luisteraars kunnen nog helpen. Wie attributen liggen heeft, is maandag welkom aan de Pierre Corneliskaai ter hoogte van Netwerk. Daar kan je materiaal inleveren vanaf 11u of je kan er gewoon tijdens de uitzending langsgaan.

Verkiezing

De hele uitzending lang kunnen luisteraars via Facebook hun stem uitbrengen op de best uitgedoste presentator. Een mondje Aalsters helpt natuurlijk ook om als ‘Voil Jeanet’ geloofwaardig over te komen. Daarom komt niemand minder dan Prins Carnaval Bart De Meyst himself langs om een spoedcursus te geven en onze ‘Voil Jeanetten’ al eens te keuren. Behalve op Facebook kan je ook ter plaatse mee oordelen over de al dan niet geslaagde verkleedpartij.

Een parade van leuke gasten

De presentatoren treden uit hun comfortzone en trekken de carnavalsfeesten in. Ze gaan er met interessante mensen praten, de sfeer opsnuiven én de vermoeidheid bij de carnavalisten peilen. Want, maandagmiddag is carnaval net halfweg.

Hoe heeft Aalst de doortocht van de filmploeg van FC De Kampioenen beleefd? En wat eet een carnavalist om al dat feesten, dansen en paraderen vol te houden? Het zijn vragen waar je een antwoord op krijgt tijdens de live-uitzending van 4 maart tussen 12u-13u. Kom gerust eens kijken, of luister gezellig mee op Radio 2 Oost-Vlaanderen.