...

Verkiezingslijsten N-VA door partijraad goedgekeurd

nvaVerkiezingslijsten N-VA door partijraad goedgekeurd

-Neder Over-Heembeek 9 februari 2019- De verkiezingslijsten van N-VA werden vandaag op de partijraad in Neder over-Heembeek goedgekeurd. Dat wil zeggen dat naast de beschermde plaatsen (dit zijn verkiesbare plaatsen) ook de rest van de plaatsen definitief zijn ingevuld. En dit zowel Vlaams, Federaal als Europees. Zoals eerder al gemeld is Bart De Wever kandidaat minister-president, Jan Jambon kandidaat premier en trekt huidig minister-president Geert Bourgois de Europese lijst. Ook de Brusselse lijsten werden goedgekeurd.

Brussel

Brussel kan beter. De Brusselaar verdient beter” klinkt het bij de lijsttrekkers van N-VA Brussel. Cieltje Van Achter (Brussels parlement), Karl Vanlouwe (Vlaams parlement) en nieuweling Elias Kartout (Kamer) trekken met een diverse mix van topkandidaten naar de verkiezingen van 26 mei.

Verkiezingslijsten N-VA door partijraad goedgekeurd - Image00012(Cieltje Van Achter)

Voor de verkiezingen van 26 mei bouwt de Brusselse N-VA voort op de solide basis die gelegd werd bij de gemeenteraadsverkiezingen. Het jonge talent dat N-VA sinds oktober 2018 in verscheidene Brusselse gemeenten vertegenwoordigt, krijgt een prominente rol bij de komende verkiezingen. Met deze sterke lijsten is de N-VA klaar om in Brussel de kracht van verandering te zijn. “Wij willen een efficiënt, veilig en leefbaar Brussel. Het wordt tijd om het immense potentieel van Brussel ten volle te benutten.”

Veerle Baeyens

Nieuw lid van het comité van toezicht

Net voor deze lijstgoedkeuring was er nog een stemming voor een nieuw lid van het comité van toezicht. Hiervoor waren er vier kandidaturen binnen gekomen op het partijsecretariaat. Na een spannende race, er kwamen 3 stemronden aan te pas was het de de burgemeester van Haaltert “Veerle Baeyens” die het haalde. Ook werd deze namiddag de nieuwe slogan onthult waarmee N-VA naar de verkiezingen zal trekken op 26 mei:”Voor Vlaanderen Voor Vooruitgang”.

Verkiezingslijsten N-VA door partijraad goedgekeurd - Voor Vlaanderen Voor Vooruitgang