Lord Of The Dance te gast in Antwerpse Lotto-Arena

-Antwerpen 31 januari 2019- Gisterenavond waren voor Lord Of The Dance tussen de 3500 en 4000 toeschouwers. Danser, performer, choreograaf en muzikant Michael Flatley is wereldkampioen Ierse Dans. Michael Flatley danst zelf niet meer mee met zijn dansspektakel Lord of the Dance: Dangerous Games. Dit nieuw dansspektakel combineert nieuwe, opwindende routines met baanbrekende technologie, wereldkampioen acrobaten en de grootste groep Ierse dansers die de wereld ooit heeft gezien. Het is een vernieuwde versie van zijn vorige Lord of the Dance extravaganza, Niet alleen de Ierse dansers zijn buitengewoon maar ook de gigantische videowall waar fantastische decors kunnen op geprojecteerd worden. Zo verschijnt er aan het begin een prachtig uurwerk.Lord Of The Dance te gast in Antwerpse Lotto-Arena - IMG 4299

In een nieuw spektakel dat zeker veel verrassingen bevat, gaat Lord of the Dance: Dangerous Games uit van traditionele Keltische folklore. Flatley speelt een kleinere rol dan in eerdere shows, terwijl hij wordt bijgestaan ​​door meer dan 40 jeugdige dansers, die hem helpen het verhaal van Little Spirit te vertellen,  die door de tijd reist om de Heer van de dans te verdedigen tegen Don Dorcha. En dit met revolutionaire technologie en verwacht vuur, pyrotechniek, robots en boeiende routines! De dansbewegingen die hierbij aangewend worden zijn ronduit ongelooflijk. Het tapdansen is een streling voor oog en oor.

Lord Of The Dance te gast in Antwerpse Lotto-Arena - IMG 4315 2

Centraal in het verhaal staat de betoverende nar, die ook de muze is van de Lord of the Dance. Als zij op haar tin whistle (een traditioneel Ierse fluit ) muziek speelt , komt hij tot zijn sterkste dansprestaties. Een concurrent van de lord slaagt er echter in de fluit stuk te maken, en probeert op die manier de lord te overwinnen. Een heel leger boosdoeners wil de Lord of the Dance van zijn titel beroven. Na meerdere veldslagen en duels lukt het de Lord, met hulp van de harlekijn, om zijn titel terug te winnen. En de goede ‘fee’ verovert –zoals het hoort- op het einde het hart van de Lord. Eind goed al goed.

Lord Of The Dance te gast in Antwerpse Lotto-Arena - IMG 4331

Na één show in Vorst-Nationaal, drie in Gent (Capitole), twee in Oostende (het Casino kursaal), één in Hasselt (Ethiastheater) en een allerlaatste in Antwerpen (Lotto-Arena), komt er een Belgisch einde aan Lord Of The Dance: Dangerous games. Zoals eerder al gezegd had de grootmeester himself nog een klein rolletje in deze show. Want Michael Flatley danst zelf niet meer mee maar was toch nog te zien als hologram waarin hij nog eens het beste van zichzelf gaf. Een technisch hoogstandje om de avond mee af te sluiten, daarna kwamen nog een laatste maal alle dansers nog een laatste maal al tapdansend op het podium. het leverde hen een staande ovatie op van het talrijk opgekomen publiek en zo kwam er een einde aan deze geweldige show.

Lord Of The Dance te gast in Antwerpse Lotto-Arena - IMG 4337