Jessica Van Humbeeck: “In februari stijgt het theeverbruik gevoelig”

Tea Evangelista Jessica Van Humbeeck over het ‘Tournée Minérale’-effect: “In februari stijgt het theeverbruik gevoelig”

Jessica Van Humbeeck: “In februari stijgt het theeverbruik gevoelig” - Thee met een verhaal 2(Foto: House Of Entertainment)

Vrijdag start er een nieuwe ‘Tournée Minérale’, waarbij het de bedoeling is dat de deelnemers in februari geen alcohol consumeren. De voorbije jaren groeide de actie van de Stichting tegen Kanker en De DrugLijn uit tot een succes en dat voelt ook Tea Evangelista Jessica Van Humbeeck: “De feestdagen waren druk, maar ook in januari is er ontzettend veel thee verkocht in onze ‘Thee met een Verhaal’-winkels in Oostende en Aarschot, en online. Half januari zijn de theebestellingen verdubbeld en deze week verwachten we nog een forse toename. Thee is na water de meest gedronken drank ter wereld, een perfect alternatief voor wie deelneemt aan de ‘Tournée Minérale. Met thee bedoel ik dan echte thee van de Camellia sinensis plant, die een even groot, misschien wel groter smaakpallet heeft als wijn.

Alternatieven
We vroegen aan Jessica welke 3 thee-alternatieven zij zou aanraden. “Homemade ijsthee of zelfs gewoon een kopje warme, lauwe thee. Serveer die (ijs)thee eens in een wijnglas en gebruik voldoende thee voor de smaak. Hou je eerder van bruiswater, dan moet je de Coldbrew ijsthee van de Japanse sencha proberen. Dankzij zijn unieke smaak en uitzicht, zou je nog denken dat het een prosecco of cava is die je drinkt. Als digestief raad ik een ‘Berber’s Whiskey’ aan, ook wel gekend als Marokkaanse muntthee. Tot slot kan je ook je gading vinden in Mocktails met thee. Denk aan een theecocktail, maar dan zonder de alcohol. Heerlijk!” 

T-Challenge
Naast haar advies, neemt Jessica Van Humbeeck zelf ook deel aan de ‘Tournée Minérale’. “Vanaf 1 februari posten we dagelijks een filmpje op onze Facebookpagina. Elke dag een ander alternatief, een weetje of een recept op basis van thee. Wij noemen het de T-Challenge en ik nodig iedereen uit om deel te nemen.”

Jessica Van Humbeeck: “In februari stijgt het theeverbruik gevoelig” - Thee met een verhaal 1

Belofte
Sectororganisaties Markant, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen gaven Jessica Van Humbeeck deze maand de titel ‘Beloftevolle Onderneemster van Vlaams-Brabant 2018’. De prijs levert haar ook nog een rechtstreekse nominatie op voor de nationale titel ‘Belofte van het jaar 2018’. “Het nieuwe jaar begon al met het goede nieuws dat de Eclips TV-kijkers mijn ‘Thee met een Verhaal’-programma weten te appreciëren, waardoor we dit voorjaar verdergaan met opnames van nieuwe afleveringen. Ook mijn boek ‘But First, Tea’ blijft doorverkopen en dan is er inderdaad nog die prijs, gekoppeld aan een nationale nominatie. Die titel ‘Belofte van het jaar 2018’ zou inderdaad de kers op de taart zijn voor mijn team, want achter de schermen wordt er dagelijks keihard gewerkt aan dit verhaal. En uiteraard blijven we innoveren. In het voorjaar pakken we uit met een nieuw, spraakmakend initiatief, dat ik op het gepaste moment zal toelichten.

Tot 30 januari kan je nog stemmen voor Jessica Van Humbeeck als ‘Belofte van het jaar 2018’ via http://www.markantvzw.be/womedaward/jessica-van-humbeeck

Meer info, surf naar www.theemeteenverhaal.eu en schrijf je in voor de gratis nieuwsbrieven, algemeen en ondersteunend gericht op de T-Challenge (http://eepurl.com/gfcuYL)

Kijk naar ‘Thee met een Verhaal’ op Eclips TV, elke maandag (12.10 uur), donderdag (14.45 uur) en zondag (17.45 uur).

Jessica Van Humbeeck: “In februari stijgt het theeverbruik gevoelig” - Logo House Of Entertainment