...

DAVY GILLES VOOR HET EERST MET AL ZIJN KINDEREN OP TV

Davy Gilles voor het eerst met al zijn kinderen op tv

Groeten Uit, donderdag 10 januari om 20.35

DAVY GILLES VOOR HET EERST MET AL ZIJN KINDEREN OP TV - Davy Gilles 1(Foto: VTM)

Davy Gilles, die Vlaanderen voornamelijk kent als één derde van De Romeo’s en de helft van het duo Davy & Sasha, is voor het eerst met zijn volledige gezin te zien in Groeten Uit. Zowel zijn dochter Sam en zoon Maxime uit vorige relaties, als zijn kinderen met zijn vrouw Sasha, Beau en Noa, worden samen met hem terug naar 1988 gekatapulteerd. Het jaar waarin George Bush Sr. de sleutels van het Witte Huis krijgt, de aidsepidemie wild om zich heen slaat en werkelijk iedereen gek is op Hennie Huismans soundmixshow. Maar bovenal ook het jaar waarin papa 12 is. Nostalgiehit Groeten Uit miste zijn start vorige week niet: meer dan een miljoen kijkers (1.024.519, live+5), goed voor 43,7% marktaandeel (VVA 18-54), beleefde de terugkeer van de familie Wauters naar 1979.

DAVY GILLES VOOR HET EERST MET AL ZIJN KINDEREN OP TV - Davy Gilles 2(Foto: VTM)

1988 is voor Davy het jaar waarin zijn vader met een blitse Toyota Celica rondscheurde, een sportieve coupé met flashy koplampen, sportvelgen en spatlappen incluis. Volgens Maxime is het echter niet meer dan “een oude roestbak”. Na wat creatief gestapel op de achterbank is de familie Gilles klaar om te vertrekken richting de eighties. Dat doen ze op de zeemzoete tonen van one hit wonder Glenn Meideiros. De Hawaiiaan had in 1988 met Nothing’s Gonna Change My Love For You dé tegelplakker van het jaar te pakken. Maar wat zingt die man nu juist? Davy weet het nog steeds niet.

DAVY SLIEP MET MANNEN EN HERBELEEFT DE SOUNDMIXSHOWS

Davy en Sasha zijn ondersteboven van de stroom aan herinneringen die naar boven komt bij het ontdekken van hun jaren ’80-huis. De oude Barbiepoppen doen Sasha zelfs een traantje wegpinken. Ook de kinderen komen heel wat te weten over hun papa. Zo sliep Davy in 1988 onder een dekbed van George Michael en hingen er enkel posters van mannen op zijn kamer. “Maar ik ben dus wel degelijk voor de vrouwen. Dat heb ik ondertussen al wel bewezen zeker?”, lacht hij.   

Het weekend staat volledig in het teken van de twee grote hobby’s van de 12-jarige Davy: voetballen en zingen. Op zaterdagavond zet het gezin koers naar een soundmixshow. Als tiener schuimde Davy de ene lokale wedstrijd na de andere af. Op de prijzentafel: microgolfovens, koffiezetapparaten en ander huishoudgerei. Zo zong Davy z’n latere uitzet bij mekaar. Hij kiest voor zijn optreden zijn favoriete lied van vroeger, eentje van Danny De Munck. Backstage onthult Davy bovendien het geheim achter zijn artiestennaam…

DAVY GILLES VOOR HET EERST MET AL ZIJN KINDEREN OP TV - Davy Gilles 5(Foto: VTM)

Zondagochtend wordt de rust verstoord door twee jeugdvrienden van Davy die zin hebben in een potje voetbal. De verrassing is pas compleet als ook Davy’s voetbalhelden Piet den Boer en Leo Van der Elst komen ‘meesjotten’. Twee voetballers die respectievelijk met KV Mechelen en Club Brugge successen behaalden in 1988. Na een intensief wedstrijdje in de tuin maakt het gezin zich klaar om een einde te breien aan hun verblijf in 1988.