...

Sint op bezoek in Westrand

-Dilbeek- De Sint op bezoek in Westrand dat betekent feest voor de mensen van de derde leeftijd. En ja hoor omstreeks 13.30u kwamen de eerste toeschouwers langzaam maar zeker de schouwburgzaal van Westrand binnen gesijpeld. Stipt om 14u kwamen Steven Demesmaeker en Diane Van Hove (schepen 3e leeftijd) de mensen begroeten en gaf Steven al een voorsmaakje voor het programma in 2019 en de traditionele meireis. Dan ging het doek omhoog en verscheen de immer charmante Connie Neefs op het podium. Zij heette al meteen de talrijk opgekomen toeschouwers welkom met twee liedjes:”Goede Middag” en “Wij zijn allen meer dan 40”.

Sint op bezoek in Westrand - IMG 3377

Dan kondigde Connie het jonge geweld aan in de vorm van het prachtige showballet “Showcase”. Zij openden met wervelende danspassen met als thema Marine Chique. Eén van de nummers die we herkenden was het thema van The Love Boat. Na het showballet kwam plots de Sint binnen gestapt enkel vergezeld van een accordeonist. de Sint was een beetje teleurgesteld omdat hij niet meer met zijn zwarte piet kon komen. De reden was simpel hij kon geen keuze maken want zo ging hij verder ik heb nu roetveegpieten, rode pieten, blauwe pieten, regenboogpieten enz…Hij kon niet kiezen dus had hij zwarte piet maar thuis gelaten. Daarom vroeg hij Connie om hem te helpen om de pakjes uit te delen.

Sint op bezoek in Westrand - IMG 3385

was het aan Chelsy. Deze zangeres die we nog kennen van haar deelname aan Eurosong, u weet wel de voorselecties om een liedje te kiezen voor het Eurovisiesongfestival. Zij werd in deze wedstrijd tweede na Lisa Del Bo en “Liefde is een schouwspel”. Chelsy begon haar optreden met “een ster” bekend van Christoff en later ook nog van Stan Van Samang. Zij bracht ook nog een nummer als hommage aan de onlangs overleden Rita Deneve met “De allereerste keer”. Het eerste deel werd afgesloten door Carry Goossens (Oscar Crucke van F.C De Kampioenen) en zijn kompaan Johnny Swijgers die hem mee begeleide op Guitar en viool.

Sint op bezoek in Westrand - IMG 3428

Na de welgekomen pauze en de traditionele koffie met koeken mocht het ballet “Showcase” het tweede deel openen met the Andrew Sisters. Chelsy en Connie zongen daarna nog twee nummers in duet. Met als laatste nummer “gelukkig zijn” van Wijlen Ann Christie, begeleid zoals steeds door de muzikanten Dirk Peeters en Eric De Vos. Deze twee ras muzikanten behoren zo stilaan tot het meubilair van Westrand en het Sint-Niklaasfeest.

Sint op bezoek in Westrand - IMG 3469

Het podium werd vervolgens ingenomen door The Great Pretenders die een bloemlezing brachten van o.a Dean Martin, The Platters, The Tokens, The Blue Diamonds, Paul Simon, Al Martino om te besluiten met de Rubettes. Eén van de vijfkoppige groepsleden was Marc Meersman een man die al verschillende keren te gast was op het Dilbeeks Sint-Niklaasfeest. Na het fel gesmaakte optreden van deze heren, zij kregen er zelfs spontaan een staande ovatie voor. Met het gekende “Zo gaan we weer naar huis” als samenzang kwam er een einde aan het Sint-Niklaas feest 2018.

Sint op bezoek in Westrand - IMG 3556

Mensen die er graag nog bij zijn die kunnen morgen en overmorgen nog terecht vanaf 14u in de schouwburg van Westrand, zeker en vast een aanrader. Vermelden we tenslotte nog dat donderdag (de laatste voorstelling) net als verleden jaar een live streaming zal gebeuren. Dit keer (wegens het succes verleden jaar) zal de live streaming te zien zijn in de drie Itterbeekse zorgcentra. Zo is het ook voor deze mensen mogelijk om mee te genieten van deze prachtige show. Ook al kunnen ze  niet meer lijfelijk in de zaal aanwezig zijn we zijn er vast van overtuigd dat menige bewoner op deze manier ook van de show zal kunnen genieten.

voor meer foto’s klik hier