Christophe Deborsu debuteert in ‘Nabucco’ in Vorst Nationaal

Christophe Deborsu debuteert in majestueuze opera
‘Nabucco’ in Vorst National

Christophe Deborsu debuteert in ‘Nabucco’ in Vorst Nationaal - Nabucco 2(Foto: Music Hall)

“Gelukkig voor het publiek zing ik niet in deze opera”

21 december 2018 – Vorst Nationaal

Op vrijdag 21 december 2018 brengt Music Hall Classics in Vorst Nationaal Verdi’s meest opgevoerde opera ‘Nabucco’ op de planken. Opvallende en verrassende rol in deze majestueuze arenaversie met voornamelijk internationaal gerenommeerde cast en creatives, is weggelegd voor journalist en tv-gezicht Christophe Deborsu. Deborsu zal in deze ‘Nabucco’, die opgevat is als een ode aan de stille film en zich afspeelt op een filmset, de rol van flamboyante, manipulatieve regisseur op zich nemen. De 53-jarige Christophe Deborsu maakt hiermee niet alleen zijn debuut als acteur in een opera maar verwezenlijkt hiermee ook een al lang opgeborgen jeugddroom om ooit op de planken te staan van het iconische Vorst Nationaal.

Christophe Deborsu debuteert in ‘Nabucco’ in Vorst Nationaal - Christof Deborsu 1(Foto: Music Hall)

“Ik vind het een enorme eer dat ze me gevraagd hebben voor deze rol”, aldus Christophe Deborsu. “Ik mag de flamboyante, dictatoriale en manipulatieve regisseur spelen in deze versie van Verdi’s ‘Nabucco’. Blijkbaar vond regisseur Jean-François D’hondt, die me via een gemeenschappelijke kennis contacteerde, dat die karaktertrekken me op het lijf geschreven waren (lacht). De opera ‘ Nabucco’ gaat over machtswellust, liefde en zelfverheerlijking, en die opera en thema’s worden nu geplaatst in de filmwereld. De ganse scène van Vorst Nationaal wordt ingericht als een filmset, een werkvloer waar, zo leert de actualiteit ons helaas nog steeds, machtsspelletjes en -misbruik niet vreemd zijn, en waar de adoratie voor de goden van vroeger, plaats heeft gemaakt voor de adoratie van de goden van de showbizz, zoals bv. de acteurs en de regisseurs. Ik ben wel nerveus voor mijn debuut in een opera, maar ik kijk er vooral enorm naar uit om voor het eerst op de planken te staan van het iconische Vorst Nationaal. Gelukkig voor het publiek is het een “stille” rol en moet ik niet zingen”, besluit de sympathieke Christophe met een knipoog.

‘Nabucco’ is een meeslepend meesterwerk, met als ultiem hoogtepunt de wereldberoemde aria ‘Va, pensiero’ van het slavenkoor. Deze nieuwe arenaversie met weelderige kostuums, indrukwekkende effecten en projecties, meer dan tweehonderd zangers, figuranten, muzikanten en medewerkers op de top van hun kunnen, en prachtige decors van de hand van de internationaal gelauwerde operadesigner Dan Potra, geeft ‘Nabucco’ op prachtige wijze de grandeur die het verdient. Een absolute aanrader voor de liefhebbers!

Christophe Deborsu debuteert in ‘Nabucco’ in Vorst Nationaal - Christof Deborsu 2(Foto: Music Hall)

Christophe Deborsu
Christophe Deborsu werd geboren in Namen in 1965, en volgde rechten aan de KU Leuven. Als journalist begon hij in 1988 bij RTBF. Hij werd vooral bekend door het presenteren van politieke uitzendingen zoals ‘Mise au Point’ en ‘Projet X’. Het is aan zijn micro dat Yves Leterme de Marseillaise zong ipv de Brabançonne. Na een passage bij ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ in 2008 en zelfs het ‘Groot Dictee der Nederlandse Taal’, tekende hij een contract bij Woestijnvis en werd zo ook een BV. Hij presenteerde mee ‘De Kruitfabriek’ en co-regisseerde ‘De Rechtbank’, beiden op VIER. Christophe Deborsu woont afwisselend in Namen en Schelle, en schrijft succesvolle Nederlandstalige boeken over Wallonië. Hij presenteert momenteel ook het politieke debatprogramma ‘C’est Pas Tous Les Jours Dimanche’ op RTL-TVI.

Praktisch
‘Nabucco’
21 december 2018 – 20u –  Vorst Nationaal
Tickets & info: www.30jaarmusichall.be

Componist: Giuseppe Verdi
Regie: Jean-François D’hondt en Brigitte Derks
Dirigent: Borislav Ivanov
Scenografie en kostuums: Dan Potra
Orkest en koor: Music Hall Classical Orchestra and Chorus

Solisten:
Ventseslav Anastasov – Nabucco
Dimitrinka Raycheva – Abigaille
Sanja Anastasia- Fenena
Ivaylo Dzhurov – Zaccaria
Georgi Sultanov – Ismaele
Geo Chobanov – Gran Sacerdotte
Hristo Ganevski – Abdalo
Ilina Mihaylova – Anna

Een productie van Music Hall TS bvba, gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter-maatregel van de Belgische federale overheid