...

Q-Music op bezoek bij Jongslag Dilbeek

-Dinsdag 27 november 2018- Deze ochtend was Q-Music te gast op de lagere school Jongslag te Dilbeek. Deze ochtend vroeg en als we zeggen vroeg dan bedoelen we ook letterlijk vroeg, want om 6u waren de Q-deejays al begonnen met hun live uitzending die in totaal 3u zou duren (tot 9u). de Q- karavaan was neergestreken in Dilbeek naar aanleiding van Rode Neuzendag.

Q-Music op bezoek bij Jongslag Dilbeek - IMG 3029(Sam De Bruyn)

Vorige maand riepen Sam, Wim en Heidi alle scholen in Vlaanderen op om zoveel mogelijk acties te organiseren voor Rode Neuzen Dag. Daar hing iets aan vast: de school die gemiddeld per leerling het meeste geld inzamelde, kreeg het trio over de vloer op de speelplaats. De school had het meeste gemiddelde geld ingezameld van alle scholen in de provincie en als beloning en ook om te bedanken kwamen Wim, Oosterlinck, Heidi Van Tielen en Sam De Bruyn live presenteren vanuit de turnzaal van Jongslag. Om zeker niets van het gebeuren te missen waren de oudste leerlingen (6e leerjaar) met hun lesgever(s) in de school blijven overnachten.

Q-Music op bezoek bij Jongslag Dilbeek - IMG 3040(de leerlingen van het 6e leerjaar bleven in de sporthal slapen)

Toen we de turnzaal deze ochtend binnen kwamen zagen we nog verschillende leerlingen, leraars en zelfs ouders met kleine oogjes het ganse gebeuren mee beleven. Er waren ook verschillende gesprekken te beluisteren live op de radio met de directrice van de school, één van de juffen die het initiatief nam tot de actie enz… Het was echt een gezellige en aangename bedoening. Het viel wel op dat de leerlingen die niet blijven slapen waren toch een heel stuk vroeger door de schoolpoort stapten dan normaal.

Q-Music op bezoek bij Jongslag Dilbeek - IMG 3050(De grote Rode Neuzen piñata)

“Als basisschool maken ze graag elk jaar opnieuw tijd voor Rode Neuzen. Het past perfect bij hun warme schoolvisie ‘Iedereen gelukkig’. Een utopie, maar belangrijk om ernaar te streven met de kinderen, om hen te leren hoe ze met hun gevoelens moeten omgaan. Jong geleerd is oud gedaan” aldus Gudrun, Directrice van de school. Samen gingen de leerlingen voor Rode Neuzen 12 uitdagingen aan. Alle leerjaren, leerkrachten en het oudercomité werden uitgedaagd.

Q-Music op bezoek bij Jongslag Dilbeek - IMG 3104(Een fiere directrice Gudrun Van De Vondel)

Minstens 10 ervan moesten lukken. Uiteindelijk lukten ze allemaal: 200 pizza’s maken en verkopen, een luchtfoto maken van de hele school als rode neus, 2000 koekjes bakken en verkopen, een collage maken van 500 foto’s met mensen met een rode neus, zorgen voor een gezellige hoek op de speelplaats,… De kleutertjes maakten per klas een groot schilderij op,  een canvas en deze werden verkocht in opbod. Daarbovenop trokken alle kinderen van de school de straat op en verkochten meer dan 1000 neuzen. Het slagen van alle uitdagingen werd op vrijdag 23 november reeds bekendgemaakt op een slotshow op de speelplaats, waar ook het oudercomité pronkte met een rood cocktaildrankje om te verkopen. Een gezellige rode avond geweest! Naarmate de klok meer naar 8 u wees werd het alsmaar spannender.

Q-Music op bezoek bij Jongslag Dilbeek - IMG 3072(Een gelukkige juf Evi toont het bedrag)

Om klokslag 8 uur werd de grote piñata stuk geslagen door juf Evi en kon iedereen zien hoeveel de actie op de school uiteindelijk opgebracht had. Het totale bedrag die uit de piñata kwam was 8.132,92€ en toen dat gebeurde galmde er een enorm applaus door de turnzaal. Tussendoor was er nog het optreden van de meegereisde Q-artiest Milo meskens die enkels nummers live kwam zingen. Nog tot vrijdag 30 november trekken Sam, Wim en Heidi uit de studio: ze gaan in elke provincie een bezoek brengen aan de school die het meeste geld heeft ingezameld. Op 30 november wordt de derde editie van Rode Neuzendag afgesloten met een groots opgezette slotshow in het sportpaleis. 

Q-Music op bezoek bij Jongslag Dilbeek - IMG 3079(De vier initiatiefnemers)

voor meer foto’s klik hier