...

Music Show Scotland voor de vijfde keer in Antwerpen

Music Show Scotland voor de vijfde keer in Antwerpen - IMG 2530

-Antwerpen 17 november 2018- Voor de vijfde keer streek Music Show Scotland neer in het Antwerps sportpaleis. Dat deze show enorm gesmaakt wordt door het Vlaamse publiek lijd alvast geen twijfel. duizenden aanwezigen betaalden een ticket deze grootse professioneel opgezette show. De man die hiervoor verantwoordelijk is en nog steeds aan de touwtjes trekt met zeer veel enthousiasme is de 62- jarige Nederlander Hans Beerten. Je ziet de man bij ieder optreden van zijn Music Show Scotland genieten, en dat enthousiasme weet hij probleemloos over te brengen op het publiek. Het Highland Valley Castle dat dienst doet als decor is 40 meter breed en 15 meter hoog, met 4 etages waar de muzikanten ook daadwerkelijk op kunnen staan en muziek maken.

Music Show Scotland voor de vijfde keer in Antwerpen - IMG 2697(Hans Beerten oprichter en bezieler Music Show Scotland)

Mistflarden hullen het Schotse Highland Valley Castle in een mysterieuze duisternis. De torens en kantelen op de hoge muren van de vesting lichten op wanneer felle bliksemschichten de lucht doorklieven. Het geluid van de donder is oorverdovend. “By the center, quick march!” klinkt een militair bevel achter de poort, gevolgd door het typische geluid van de Schotse snaredrums. In de verte klinken doedelzakken. Het geluid van de pipes en drums zwelt aan. Almaar harder en harder. Een imposante formatie van meer dan honderd doedelzakspelers en drummers met Schotse kilt, full dress en bontmuts marcheert door de kasteelpoort naar buiten… Music Show Scotland is begonnen.

Music Show Scotland voor de vijfde keer in Antwerpen - IMG 2537

Een kippenvelmoment mochten we ondervinden bij het prachtige lied “Amazing Graze” eerst met zangeres en één piper daarna ondersteunt vanop de kantelen van het Highland Valley Castle door alle pipers, een muzikale streling niet alleen voor het oor maar ook voor het oog. Door de presentator van dienst kregen we ook nog af en toe een beetje geschiedenis mee. Zo kwamen we te weten dat dit lied handelt over een kapitein van een slavenboot die in een storm terecht komt en begint te bidden omdat hij zou gespaard blijven van het vergaan van zijn schip. Dat gebeurd ook ook en de kapitein is zo dankbaar dat hij zijn verdere leven volledig in dienst stelt van God. Tot daar de korte inhoud van “Amazing Graze”.

Music Show Scotland voor de vijfde keer in Antwerpen - IMG 2648

Dit jaar droeg ook de Vlaamse Micha Marah haar steentje bij, Micha werd afgelopen zaterdag 65 jaar jong maar dat was er zeker niet aan te zien. Samen met de Harmony Glen band en de pipers zong ze het mooie nummer “Verloren strijd” . Tuusendoor waren er ook nog de prachtige Ierse dansen gebracht door de Highland Valley Dancers. Maar het dak ging er helemaal af bij i’m into folk van Bart Peeters maar voor de gelegenheid vertolkt door Micha met Harmony glen. Bekijk het filmpje hieronder van Micha zelf:

(Video: Micha marah)

Tussendoor was er ook een jonge man die absoluut zijn verloofde in deze show wou ten huwelijk vragen omdat ze toevallig Martine Campbell heette. Weliswaar een Schotse familienaam, daarom vond hij zijn aanzoek passend om dit in deze show te doen. Gelukkige zei zijn geliefde ja, anders was de man in kwestie als een gieter afgegaan. Een romantisch hallelujah van Leonard Cohen werd er daarna als romantisch sausje nog overgegoten. Daarna toonde Hans Beerten dat doedelzakken ook heel geschikt zijn voor moderne muziek. zie bijgevoegd filmpje live opgenomen in Rotterdam met het nummer “You’re The Voice”:

(Video: Music Show Scotland)

De avond werd letterlijk knallend afgesloten met het meegebrachte kanon en dat op de tonen van Conquest of paradise door iedereen gekend en geliefd. een staande ovatie nadien viel de medewerkers van deze prachtige show te beurt. Vermelden wij tenslotte nog dat deze show in ons land nog te zien is op 12 januari 2019 en dat in Vorst-Nationaal. Als u de Franse taal machtig bent en je wil de show alsnog  gaan zien is dit alvast nog een gelegenheid.

Kaarten kosten 52 en 61 euro.
Korting voor kinderen tot 12 jaar. Opgelet: Tele Ticket Service zal de tickets pas een viertal weken voor het evenement verzenden!

voor meer foto’s klik hier

voor meer info en speelkalender kan u terecht op de Officiële website: http://www.musicshowscotland.nl