...

Veerle Baeyens stelt slimste beleidsploeg voor in Haaltert

bestuur haaltertVeerle Baeyens stelt “slimste” beleidsploeg voor in Haaltert

In de stijl van Eric Van Looy stelde burgemeester Baeyens in Hof ten Eede de nieuwe beleidsploeg voor. Met een aantal ludieke zinnen en een passend rijmpje kwamen in volgorde van aanstelling de nieuwe schepenen aan het woord.

Phaedra Van KeymolenEerste schepen Phaedra Van Keymolen (CD&V) beet met veel enthousiasme de spits af. Met ruimtelijke ordening, milieu en onderwijs kan Van Keymolen zich uitleven op bevoegdheden die nauw aansluiten bij haar professionele bezigheden. Haar kerntaken worden nog aangevuld met stedenbouw, energie, gemeentelijk structuurplan, omgevingsvergunningen, sociale woningbouw en huisvesting, huisvuil, hinderlijke inrichtingen en land- en tuinbouw. Van Keymolen krijgt bevoegdheden die nu worden uitgeoefend door Lisa Houtman en zal voor sociale woningbouw nog dicht moeten samenwerken met deze laatste.

Voor Laurent Volckaert (N-VA) komt begraafplaatsen, autopark en verzekeringen, kerkbesturen, sport en de belangrijke bevoegdheid van financiën in de mand.

Derde schepen Bart Ottoy (CD&V) nam uitgebreider het woord om stuk voor stuk zijn takenpakket toe te lichten. Met feestelijkheden, toerisme, markten, bibliotheek, cultuur, middenstand, handel en economie, emancipatiebeleid en tewerkstelling krijgt Ottoy zijn droombevoegdheden toebedeeld.

Bart WellemanNieuwkomer Bart Welleman (N-VA) moet aan de slag op de moeilijke thema’s openbare werken, verkeer en mobiliteit, groenvoorzieningen, openbare verlichting en nutsvoorzieningen. Welleman had duidelijk al nagedacht over zijn bevoegdheden en sprak al over herinrichting van straten en beheersen van verkeersstromen.

Tenslotte mocht Lisa Houtman (SP.a) de rij sluiten. Houtman mag de vroegere functie van OCMW-voorzitter een nieuwe invulling geven als schepen van sociale zaken en welzijnsbeleid. Daarnaast gaat gezin en kinderopvang en senioren naar de socialiste. Lisa Houtman trok een streep onder het verleden van de voorbije twee jaar en keek vooruit en mocht al vaststellen dat de bedeling van sociale maaltijden in december en januari in het gedrang zou komen. Meteen werk aan de winkel voor schepen Houtman om crisismanagement toe passen en een oplossing te zoeken voor de minst bedeelden in de samenleving.

Alle leden van de nieuwe meerderheid mochten één voor één zichzelf kort voorstellen.

Paulette LoozeHeel bijzonder – Kervers gemeenteraadsvoorzitter Paulette Looze gaf meteen een primeur en kondigde aan dat er na de openbare zitting van de gemeenteraad een vragenhalfuurtje van de burger komt. Burgers zullen aan de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden vragen kunnen stellen. De weg naar participatie wordt ingeslagen door de nieuwe meerderheid.

Huidig burgemeester Veerle Baeyens komt opnieuw aan het hoofd van het college van burgemeester en schepenen. Naast haar evidente bevoegdheden (burgerlijke stand, bevolking, kieszaken, militie, veiligheid, personeel) neemt zij participatie en communicatie voor haar rekening. Jubilea, jeugd, speelpleinwerking en IT maken haar pakket volledig. Burgemeester Baeyens wil haar ploeg activeren en laten samenwerken in toekomstige projecten.

De meerderheid van N-VA, CD&V en SP.a durfde al verder kijken dan de komende zes jaar nu ze elkaar gevonden hebben in een nieuwe coalitie.

Met hun voorstelling plaatsten de toekomstige schepenen hun accenten en gaven ze een aanzet voor het toekomstige bestuursakkoord. Burgemeester Baeyens verklaarde dat ze zal rekening houden met de memoranda van Unizo, Natuurpunt en andere middenveldorganisatie om vorm te geven aan het bestuursakkoord.

persvoorstelling haaltert 2018