...

Jérémie Vrielynck (18 – Deerlijk) rekent af met verleden

Jérémie Vrielynck (18 – Deerlijk) rekent af met verleden
en legt ziel bloot in nieuwe single ‘Mezelf zijn’

“Er niet “bijhoren” heeft me getekend, maar ook sterker gemaakt!”

De achttienjarige Jérémie Vrielynck uit Deerlijk deed vorig seizoen tijdens de Blind Auditions  van The Voice van Vlaanderen (VTM) de stoelen draaien van coaches Natalia, Bart Peeters en Koen Wauters. Zijn indrukwekkende versie van ‘Mercy’ van Shawn Mendes leverde hem een plaatsje in Team Koen op, waarmee hij het tot de liveshows schopte. Zijn opgemerkte passage in The Voice van Vlaanderen was niet de eerste kennismaking met de showbizzwereld voor Jérémie. Zo vertolkte hij o.a. de mannelijke hoofdrol in zowel de Ketnetmusical als -serie ‘Kadanza’ (2015) en speelde hij ‘Jonge Fons’ in de zeer succesvolle spektakel-musical ’14-18’ (2014). Met ‘Mezelf zijn’ presenteert Jérémie nu zijn nieuwe, Nederlandstalige single. Een prachtig, aangrijpend, autobiografisch nummer, waarin hij z’n ziel blootlegt.
Nieuwe single is afrekening met verleden
Zijn kwaliteiten als acteur, zanger en muzikant, leverden Jérémie al mooie kansen en mogelijkheden op, maar de creatieve jongeman maakte ook reeds kennis met de keerzijde van de medaille, zo vertelt hij: “Wanneer je als jonge gast bezig bent met acteren, zingen en muziek maken, word je al snel als “anders” bekeken en kinderen/jongeren kunnen dan erg hard zijn voor elkaar. Ik heb dat ook mogen ervaren. Vooral op school had ik het gevoel dat ik werd buitengesloten en er nooit echt “bijhoorde”, terwijl ik gewoon bezig was met wat mij interesseerde, met mezelf zijn.

Toen ik ‘Jasper’ speelde in de Ketnetmusical en tv-serie ‘Kadanza’, werd het allemaal nog wat erger en kreeg ik ook te maken met jaloezie en pestgedrag. Die zaken hebben me zeker getekend, maar ook sterker gemaakt. Ik hoef me niet te schamen voor wie ik ben en wat ik wil doen in mijn leven. De single ‘Mezelf zijn’, die ik samen schreef met mijn vaste producer Bart Claus, is dus wel een soort statement naar de buitenwereld toe en een afrekening met het verleden, maar ik hoop eigenlijk vooral een hart onder de riem voor iedereen die zich in een soortgelijke situatie bevindt en denkt zich anders te moeten voordoen om aan de verwachtingen van de maatschappij te voldoen. Aan die mensen wil ik meegeven: Wees gewoon jezelf en je zal veel gelukkiger zijn!

Jérémie Vrielynck (18 - Deerlijk) rekent af met verleden - Jérémie Vrielynck 1(Foto: House Of Entertainment)

“Buurman” Niels Destadsbader als voorbeeld
Dat zijn nieuwe single een beetje doet denken aan Niels Destadsbader, kan geen toeval zijn. Niels is ook een Deerlijkenaar en woont letterlijk op een straatlengte van Jérémie.

“Niels woont inderdaad achter de hoek bij ons. Hij is fantastisch goed bezig en een echt voorbeeld voor mij. Zingen, acteren, presenteren, hij kan en doet het allemaal en daar droom ik ook van. Hopelijk valt ‘Mezelf zijn’ in de smaak bij de mensen en kan het een mooie volgende stap zijn in de verwezenlijking van mijn droom. Ik heb alleszins mijn hart en ziel in deze single gelegd”, besluit Jérémie.

Beluister ‘Mezelf zijn’ HIER op Spotify!

Bekijk hier de clip 
https://www.youtube.com/watch?v=KRFUlhp2uWY&feature=youtu.be