...

6e editie Internationale Taptoe Van België te gast in Oostende

6e editie Internationale Taptoe Van België te gast in Oostende - IMG 1863-Oostende- vrijdag 5 oktober 2018 – afgelopen vrijdag had de zesde editie van de Internationale taptoe van België in de Versluys Dôme te Oostende plaats. Het begon allemaal zeven jaar geleden in het Sportpaleis te Antwerpen, maar toen daar geen plaats meer was werd er uitgeweken naar de sporthal van Lommel. dat begon met een weekend. Maar door het overdonderend succes werd er besloten om buiten Lommel nog een ander locatie te zoeken en dat werd de Versluysdôme te oostende, gelegen net voor de Versluysarena (thuisbasis van Basketbalcub Oostende) en het stadion van KV Oostende.

De Internationale taptoe is dus dit jaar voor de zesde keer te gast in Oostende. Aan het decor werd sinds vorig jaar niets veranderd, nog steeds waant men zich op een groot plein met in de achtergrond vijf huisjes zo van de Brusselse Grote markt weggeplukt. Met één bulderend kanonschot werd de zevende editie van de internationale taptoe Van België op gang geschoten. Niettegenstaande de toeschouwers verwittigd werden dan dit kon gebeuren, verschoot menige aanwezige zich een ongeluk.

6e editie Internationale Taptoe Van België te gast in Oostende - P1120327

En dan begon de eigenlijke taptoe met verschillende, ook buitenlandse militaire kapellen. Een streling voor het oor en oog. De Fanfare van het Korps Nationale Reserve (FKNR) is 1 van de 4 orkesten van de Koninklijke Landmacht van Nederland. Het fanfarekorps is in 1986 als tamboerkorps opgericht in Breda. Het orkest bestaat geheel uit reservisten en telt, wanneer alle functieplaatsen bezet zijn, 50 muzikanten. De uitvalsbasis van het orkest is de Bernhardkazerne in Amersfoort. De dirigent van de FKNR is Alfred Willering. Majoor Theo van Deelen is commandant van de FKNR.

6e editie Internationale Taptoe Van België te gast in Oostende - IMG 1921

Ook de klanken van de doedelzakken van Massed Pipes and Drums bestaande uit een 120-tal pipers werd door het talrijk opgekomen publiek fel gesmaakt. een hele arena die zich vult met doedelzakkenmuziek is een moment dat iedereen zal bijblijven. Ook de thuisspelende formatie Willen is kunnen kon rekenen op een welgemeend applaus. We kunnen de hele show eigenlijk samenvatten als volgt: “Een unieke muzikale ervaring voor het hele gezin met meer dan 500 artiesten, spectaculaire choreografieën en onvergetelijke muzikale emoties”. Dat dit evenement mede door de medewerking van talrijke onbaatzuchtige vrijwilligers tot een topevenement uitgegroeid is mogen we zeker niet vergeten. Via deze weg willen we dan ook deze talrijke vrijwilligers een welverdiende pluim op hun hoed steken.

6e editie Internationale Taptoe Van België te gast in Oostende - P1120341

De beste Showbands, Pipes & Drums, dansers en solisten uit de hele wereld nemen u mee op een special reis. Een muzikaal gevarieerde voorstelling voor een breed publiek. Veel van onze deelnemers behoren tot de besten in de wereld en hebben al deelgenomen aan soortgelijke evenementen zoals o.a. de Edinburgh Tattoo. De Internationale Taptoe Belgie is tegenwoordig hèt erkende ‘TATTOO’-evenement in de BENELUX. Er zijn nog 4 shows voorzien namelijk morgen om 15u en om 20u in Oostende en volgende week zater- en zondag14 en 15 oktober in Lommel. En voor mensen die er volgend jaar zeker willen bijzijn kaarten zijn vanaf nu al te verkrijgen meer informatie vindt je hieronder:

Dascottelei 126/12
B-2100 Antwerpen (Deurne)

GSM België: +32 (0)470 08 79 29
GSM Nederland: +31 (0)654 643572

E-mail: info@i-t-b.be