...

Sportjournalist Ruben Van Gucht keek in Moskou met open mond naar Travis Pastrana

Sportjournalist Ruben Van Gucht keek in Moskou met open mond naar Travis Pastrana (Nitro Circus): “Als je over 52 auto’s springt, 16 bussen en de Caesars Palace fontein, dan ben je terecht dé grootste!”

Hij was er niet gerust in, maar aangemoedigd door 25.000 aanwezig fans en 3,4 miljoen kijkers, kroop meervoudig X-Game medaillewinnaar en freestyle motorcross-held Travis Pastrana zondagnacht op de moto om drie stunts van Evel Knievel, de grootste Amerikaanse stuntman ooit, te evenaren en verbeteren. Travis verzamelde met zijn team, inclusief weerspecialisten en een uitgebreide medische staf, rond de werelberoemde Caesars Palace fonteinen in Las Vegas. Travis’ uitdaging was bijzonder groot, want hij deed alle stunts op een gelijkaardige moto (Indian Scout FTR750)  waar Evel Knievel in de jaren zeventig en tachtig wereldgeschiedenis mee schreef.
(Video: House Of Entertainment)

Onder het goedkeurende oog van Knievels zoon, familie en nabestaanden, sprong Travis over 52 auto’s, 16 grijze lijnbussen en de wereldberoemde Caesars Palace Fontein. Vooral deze laatste sprong over de waterfontein was bijzonder omdat Evel Knievel er vijftig jaar geleden fataal crashte. Nadat hij als eerste stuntrijder erin slaagde om een backflip uit te voeren op het water van de Londense Thames, schrijft Pastrana nieuwe stuntgeschiedenis door als eerste motorcrosser drie Evel Knievel-stunts op drie uur tijd te evenaren en te verbeteren. “Een groter eerbetoon voor het werk van mijn vader bestaat er niet”, zij Knievels zoon na afloop.

Vol bewondering reageert sportjournalist Ruben Van Gucht vanuit Moskou, waar hij de Rode Duivels volgt op het wereldkampioenschap voetbal. “Tussen de voetbalgekte door nam ik even de tijd om op YouTube te kijken naar de recordpoging van Travis en als je ziet hoe zelfzeker hij over die auto’s en bussen springt, met als climax nog over de hoge Caesars Palace fontein, dan kan je alleen maar bewondering hebben. Dit vraagt veel moed en opperste concentratie. Er mag niets mis gaan, of het loopt fataal af en je carrière is voorbij. Travis bewijst nog maar eens dat hij een grote sportman is die houdt van kicks en risico’s.

Sportjournalist Ruben Van Gucht keek in Moskou met open mond naar Travis Pastrana - Ruben Van Gucht 2(Foto: House Of Entertainment)

Wij ontmoeten elkaar op 9 december, want dan ben ik op de laatste ‘You Got This’-show van de nieuwe, Europese Nitro Circus Live tour te gast. Als opwarming ga ik voor enkele freestyle bmx-stunts. Het ziet er allemaal makkelijk uit, maar ik heb ondertussen begrepen dat ik mij hierop best goed voorbereid. Zodra ik terug ben uit Rusland, na het wk, ga ik mij erop concentreren. Je krijgt niet elke dag de kans en uitnodiging om te gast te zijn in het Sportpaleis, en zeker niet in Nitro Circus Live, nog steeds de grootste live action show ter wereld”, zegt Van Gucht met een brede glimlach.

(Video: House Of Entertainment)

Op zondag 9 december 2018 om 16.00 uur start de laatste voorstelling van de nieuwe Europse Nitro Circus Live ‘You Got This’-tour in het Antwerpse Sportpaleis. Travis Pastrana en een sterk team van live action sport-helden is present, net als sportjournalist-presentator Ruben Van Gucht, die een exclusieve bmx-demonstratie geeft. Tickets en info vind je op www.nitrocircus.com