...

Speeltuintjes, verouderd, onveilig in Aalst

Speeltuintjes, verouderd, onveilig in Aalst - demeerleer

N-VA hekelt de slechte staat van Aalsterse speeltuintjes

Ook deze zomervakantie zullen Aalsterse kinderen gebruik maken van speeltuintjes die vuil, verouderd, onveilig en onaangenaam zijn. N-VA-gemeenteraadsleden Caroline De Meerleer en David Coppens manen schepen van Jeugd Iwein De Koninck aan tot actie. “Er is al sinds februari een visienota klaar, maar daar hebben de kinderen niets aan. Veel speeltoestellen hebben nu dringend een opfrisbeurt nodig”.

Bij het begin van de zomervakantie liggen verschillende Aalsterse speeltuintjes er slecht bij. N-VA-gemeenteraadsleden Caroline De Meerleer en David Coppens gingen een kijkje nemen naar de speeltuintjes aan het zwembadpark, sporthal Ten Rozen en de Rapenstraat. De toestand van de speeltuigen is soms ernstig. Hout is her en der afgebroken en metaal is op verschillende plekken verroest, zodat kinderen zich makkelijk kunnen kwetsen. “Er dreigt opnieuw een zomer voorbij te gaan waarin de Aalsterse kinderen onvoldoende gebruik kunnen maken van goed onderhouden publieke speeltuintjes”, zeggen Caroline en David.

De toestand van de publieke speeltuintjes is de afgelopen jaren achteruitgegaan en de huidige aanpak duurt te lang. Zo is er al sinds februari een visienota klaar die gebaseerd is op de studie ‘Kindvriendelijke publieke ruimte’ van Kind & Samenleving. De Dienst Jeugd is nog altijd bezig om de visienota te vertalen naar een concreet actieplan. “Het gaat te traag”, zeggen Caroline en David. “We krijgen van bezorgde ouders heel wat klachten over speeltuintjes die vuil, verouderd, onaangenaam en onveilig zijn”.

De N-VA-gemeenteraadsleden vragen schepen van Jeugd Iwein De Koninck om snelle actie. Een grondige opfrisbeurt kan een enorm verschil maken voor de kinderen. Eerder drongen De Meerleer en Coppens met succes aan op de vernieuwing van de speeltuigen in het Koningin Astridpark, beter bekend als ’t Klein Parkske. Ze hopen dat hun oproep ook deze keer gehoord zal worden door de schepen.