...

Verbreekt Travis Pastrana (Nitro Circus Live) maandag de Evel Knievel-records

Verbreekt Travis Pastrana (Nitro Circus Live) maandag de Evel Knievel-records en springt hij over 50 auto’s, 16 autobussen en de befaamde Caesars Palace fontein?

Maanden kijkt hij er al naar uit, meervoudig X-Game medaillewinnaar en live action sportheld Travis Pastrana, en aanstaande maandag is het eindelijk zover. Om 09.00 uur start hij zijn motor en begint de freestyle motorsportkampioen aan de grootste, spannendste en meest gedurfde uitdaging uit zijn carrière. Pastrana geeft zichzelf drie uur om 3 stunts van de wereldvermaarde Amerikaanse stuntman Evel Knievel te evenaren en te verbeteren. Knievel’s bekendste stunt is de sprong met zijn motor, 50 meter over de legendarische Caesers Palace fontein. Travis wil dat record verbeteren en hij wil ook de eerste FMX-rijder zijn die over meer dan 50 auto’s springt en 16 autobussen, twee andere records van Evel Knievel. “Als hij slaagt in zijn missie is Pastrana de eerste die drie stuntsprongen doet in één nacht. Het is crazy, want hij besliste ook om gebruik te maken van een V-Twin motor, vergelijkbaar met wat Evel Knievel destijds gebruikte”, klinkt het in Pastrana’s omgeving.

Verbreekt Travis Pastrana (Nitro Circus Live) maandag de Evel Knievel-records - Travis Pastrana 1(Foto: House Of Entertainment)

Speciaal voor de stunt van Travis Pastrana slaan Nitro Circus en tv-zender HISTORY® de handen in elkaar voor ‘Evel Live’, het programma waarin de kijkers de drie Evel Knievel-stunts van Travis Pastrana kunnen meemaken, rechtstreeks vanuit Caesars Palace, Las Vegas. Travis en de kijkers worden tijdens de recordpogingen op de hoogte gehouden van de weersomstandigheden, want de stunts zijn niet zonder risico’s. Beroemdheden en deskundigen schuiven aan om aan tafel de prestaties van Travis te bespreken. Freestyle motorsporthelden Carey Hart en Johnny Knoxville (The “Jackass” -serie, “Action Point”, “Being Evel”) delen hun inzichten en ervaringen op een set die uitzicht geeft op de Caesars Palace fonteinen. Naast Travis’ familie en vrienden, is Kelly Knievel, de zoon van wijlen Evel aanwezig. Hij geeft tekst en uitleg over zijn vader. Wie hij was en hoe groot zijn impact was op de actiesport en popcultuur. In de uitzending worden archiefbeelden getoond en de geschiedenis verteld achter de gewaagde sprongen. “Travis is klaar om opnieuw geschiedenis te schrijven”, zegt zijn woordvoerder.

Verbreekt Travis Pastrana (Nitro Circus Live) maandag de Evel Knievel-records - Affiche Nitro Circus 1

Hou je van live action sport, dan moet je dit najaar komen kijken naar de nieuwe ‘You Got This’-tour van Nitro Circus Live. Zondag 9 december eindigt de tour in het Antwerps Sportpaleis, waar sportjournalist Ruben Van Gucht een exclusieve BMX-stunt demonstratie geeft. Tickets voor Nitro Circus Live bestel je op www.nitrocircus.com