...

CDenV Haaltert trekt met 19 nieuwe gezichten naar de verkiezingen

cdenv haaltert 2018

CD&V Haaltert trekt met 19 nieuwe gezichten naar de verkiezingen.

“Een bewuste keuze voor verjonging en vernieuwing met stuk voor stuk kandidaten die mensen verbinden en die tot oplossingen willen komen voor de uitdagingen waar Haaltert voor staat,” zegt lijsttrekker Phaedra Van Keymolen. “We hebben gemerkt dat ons verhaal aanslaat, ook bij jongeren.”

Alle 25 plaatsen ingevuld

De 3 uittredende gemeenteraadsleden Phaedra Van Keymolen, Bart Ottoy en Nancy Van Landuyt staan bovenaan de modellijst die nog ter goedkeuring wordt voorgelegd aan het partijbestuur en de leden. Lijstduwer Daniël Vandendriessche was al bekend. Juf Maria Stockman is samen met fervent fietser en bestuurslid van de Fietsersbond Hans Cieters en radio PROS-DJ Gaston (Stonzy) Yserbijt opnieuw kandidaat.

JongCD&V

Met haar 17 jaar (ze wordt in augustus 18) is Evelien Vagenende uit Kerksken de jongste. Samen met rechtenstudente Gloria Uwineza (20 jaar) en oud-bondsleider van KSA Atom Tom Verbeke (25 jaar) vertolken zij de stem van de jongste kiezers.
Ook 6 (prille) dertigers bevolken de CD&V-lijst: afdelingsvoorzitter Steven De Schrijver; CM-consulente in de kantoren Haaltert en Ninove en oud-KSA’er Thalia Matthys; Dymphna De Schrijver dochter van Johan en Marie-Rose De Schrijver; Kevin Grauwels raadgever op het kabinet van minister Schauvliege; bezige bij en voorzitster van het oudercomité van Basisschool Molenveld Leen Piens en Darie De Saedeleer die in de politieke voetsporen van haar vader Julien (ere-schepen in Denderleeuw) treedt.

Nieuwkomers

Andere enthousiaste nieuwkomers zijn: ex-volleyballer en jarenlang voorzitter van volleybalclub Jartazi Koen Van Den Eynde; Heldergemnaar en actief als chauffeur in het transport Lodewijk Langenberg; kleuterjuf op den Ekent en dochter van Omer Kristien Van Cromphaut; actief bij de gezinsbond in Kerksken en solidariteitskoor dwarsbalk Ingrid Moens; ex-voetballer en -jeugdtrainer en coördinator BIN Ede Jürgen Buyl en Steven Borloo die uit een actief CD&V-nest komt. Bart Van Impe, organisator van de parkingconcerten en medeoprichter van Kèsken Zwingt, is al jaren penningmeester van de partij maar stelt zich nu voor het eerst kandidaat.

Levenswijsheid

Oud-schooldirecteur van de Sint-Aloysiusbasisschool in Denderhoutem Rik De Bodt en Monique Debbaut actief in Femma Kerksken en vrijwilliger in rusthuis Sint-Anna vormen samen met lijstduwer Daniël Vandendriessche en Maria Stockman een sterke vertegenwoordiging van actieve 60’ers.
De weg vooruit
“In Haaltert is een krachtig en sterk bestuur nodig met figuren die vertrouwen geven en aan wie je de gemeente mag en kán toevertrouwen. Wij hébben die mensen op onze kieslijst en staan met onze ploeg klaar om beleidsverantwoordelijkheid op te nemen,” spreekt lijsttrekker Phaedra Van Keymolen haar vertrouwen uit. “Al onze kandidaten hebben een maatschappelijk en/of gemeentelijk engagement, ieder met zijn of haar eigen accenten. Met deze ploeg willen we de weg vooruit gaan. De weg vooruit naar een Haaltert waar iedereen mee is.”